Σε άρθρο, το οποίο υπογράφει και μας απέστειλε, ο Κώστας Δέδες πραγματεύεται την εγκατάσταση και διέλευση από τα Μέγαρα του ηλεκτρικού αγωγού υπερυψηλής τάσης το οποίο θα διασυνδέσει την Κρήτη με την Αττική.
Ο συντονιστής Μεγάρων του ΕΠΑΜ εξετάζει το θέμα μόνο από κοινωνικοπολιτική πλευρά υποστηρίζοντας ότι η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού ο οποίος θα επεκτείνεται έως την Κύπρο και το Ισραήλ και θα επιτρέπει την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το τελευταίο, αποτελεί απεμπόληση της αυτονομίας (σ.σ. προφανώς εννοεί της ενεργειακής αυτονομίας) και κατά συνέπεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Ως αντίδοτο στην συγκεκριμένη κατάσταση ο Κώστας Δέδες προτείενει την περιχαράκωση των εθνών στα εθνικά τους σύνορα τα οποία θα αποτελέσουν και πάλι εχέγγυο για την εθνική κυριαρχία. Λέει:
Εθνική κυριαρχία δίχως σύνορα δεν μπορεί να υπάρξει.
Λαοκρατία δίχως Έθνος – κράτος δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυτονομία δίχως όρια (νομικά και ηθικά) δεν μπορεί να υπάρξει.

Εκτός της προσάρτησης σε υπερεθνικούς παραγωγούς ενέργειας ο κ. Δέδες θεωρεί ότι και η χρήση κοινού νομίσματος θα φέρει την υποδούλωση.

Παρά το γεγονός ότι στο Megara.org διαφωνούμε παντελώς με τις απόψεις του κ. Δέδε, αναδημοσιεύμουμε στον παρακάτω σύνδεσμό το άρθρο του διατηρώντας σύνταξη και ορθογραφία ως έχουν στο πρωτότυπο.

Για τα περαιτέρω πατήστε εδώ