Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην περιοχή της Παλλήνης όπου παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”  Κλεάνθης Βαρελάς.

Η μονάδα η οποία αποτελεί προϊόν της σύμπραξης της ελληνικής εταιρείας ΤΕΧΑΝ και της αμερικανικής ENVIPCO εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Επίσης παρευρέθηκαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς και ο Περφερειάρχης Αττικής Γιπωργος Πατούλης.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η Ελλάδα να γίνει κόμβος εξαγωγής μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και φιλόδοξη επένδυση.

Ο κ. Βαρελάς είχε πολλές και σημαντικές επαφές καθώς και την ευκαιρία να κάνει χρήση του μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί η μείωση των απορριμμάτων, στόχος ο οποίος έχει τεθεί από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων θα συνδέεται με τις επιδόσεις στην ανακύκλωση. Ο Δήμος Μεγαρέων πρέπει σε κάθε περίπτωση να λειτουργήσει ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανταποδοτικής ανακύκλωσης που θα ωφελήσει έμπρακτα όλους τους δημότες αλλά και την οικονομική κατάσταση του δήμου.

«Η φιλοσοφία του προγράμματος του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα” συνάδει πλήρως με αυτήν της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας καθώς θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να γίνει το όραμα των καθαρών πόλεων και οικισμών πραγματικότητα».