Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων και τη Δευτέρα ξεκινούν οι χωματουργικές εργασίες στη θέση Κουμίνδρι όπου το παλιό στρατόπεδο θα διαμορφωθεί σε κέντρο διαμονής προσφύγων και μεταναστών.
Αυτά αποκάλυψε ο Κλεάνθης Βαρελάς σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την Τετάρτη 20 Μαΐου.
Υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, θυγατρικού του ΟΗΕ, και με επιλεγμένη ήδη την κατασκευάστρια εταιρεία τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα διαμόρφωσης των παλαιών στρατώνων σε χώρους φιλοξενίας.

Ο κ. Βαρελάς δήλωσε την πλήρη αντίθεση αυτού και του συνδυασμού του στην ανάπτυξη του κέντρου φιλοξενίας αφού θα αποτελέσει μια ακόμα εστία υποβάθμισης του Δήμου Μεγαρέων, μετά την απειλή των ορυχείων βωξίτη, τον αγωγό υπερυψηλής τάσης του έργου EuroAsia και τον ΧΥΤΥ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η περιοχή μας βάλλεται από παντού. Δυστυχώς είμαστε σε μια συνεχή άμυνα, προσπαθώντας να αποφύγουμε τον ΧΥΤΥ, το βωξίτη, το καλώδιο EUROASIA. Αμυνόμαστε από κάθε πλευρά. Όμως εμείς ζητάμε την ανάπτυξη της περιοχής, ζητάμε να γίνουν πανεπιστήμια, ζητάμε περισσότερη ασφάλεια, ζητάμε δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες, ζητάμε τουριστική ανάπτυξη. Οι συμπολίτες μας δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση. Ως συνδυασμός είμαστε κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία τέτοιας δομής. Εννοείται ότι δεν έχουμε τίποτα με τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν στην δομή. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του τόπου μας».

Ο κ. Βαρελάς δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλάι κάθε προσπάθειας του δημάρχου για την αποτροπή της εν λόγω κατασκευής αλλά εξέφρασε την απορία για τη στάση των δημάρχου Σταμούλη και του αντιδημάρχου Σ.Ν. Φωτίου όπου ο μεν δήλωνε ότι επισήμως δεν υπάρχει πληροφόρηση για τέτοιο έργο, δε δήλωνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “μπήκαν στην πόλη οι εχθροί”

Εξ αιτίας της σοβαρότητας του θέματος ο επικεφαλής του Μαζί με Όραμα ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης να γίνει με φυσική παρουσία, για ειδικούς λόγους, αλλά ο πρόεδρος δεν το αποδέχθηκε.

Ο κ. Βαρελάς υπογράμμισε πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εντολή που έχει πάρει συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία από τον Δ.Ο.Μ. (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης), για να ξεκινήσει τις εργασίες, ο κ. Καράμπελας υποχρεούται να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο ώστε ο δήμος να μπορεί να χαράξει την πολιτική του απέναντι σε αυτή τη νέα απειλή που είναι καταστροφική για την περιοχή μας.

«Ως συνδυασμός θα είμαστε δίπλα σε κάθε συλλογική ενέργεια και σε κάθε ενέργεια που θα κάνει ο Δήμος και ο Δήμαρχος», συμφωνώντας με τα λεγόμενα του κ. Σταμούλη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή που δήλωσε πως «αν συμβεί κάτι τέτοιο ως Δήμος θα πάμε σε πόλεμο».