Χρήστος ΠαπαηλίαςΟι βροχές στο προσκήνιο από απόψε, αρχικά λίγες και τοπικές!
Πέρασμα παροδικό ισχυρών βροχών και καταιγίδων την Τετάρτη και από την Αττική!

Βαραίνει σταδιακά ο καιρός για να εξελιχθεί σε μια κλασική κακοκαιρία Νοεμβρίου με χαρακτηριστικό τις δυνατές βροχές, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα και τους θυελλώδεις ανέμους!
Στην Αττική ο καιρός δε θα έχει την ένταση και τη διάρκεια της Δυτικής Ελλάδας και μετά την Τετάρτη θα υπάρξουν ώρες με βελτιωμένο καιρό. Το πέρασμα της Τετάρτης όμως θα έχει και φαινόμενα πιθανόν επικίνδυνα τόσο ως προς την ένταση των βροχών όσο και ως προς την ένταση των ανέμων!

Απόψε αλλά και αύριο θα κυριαρχήσει στο νομό ένας ζεστός και υγρός καιρός με νοτιάδες, κουφόβραση και χαμηλές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα δίνοντας σύντομες βροχές, ασθενείς κατά βάση και με μεγάλη τοπικότητα χωρίς να λείπουν και τα ανοίγματα! Αύριο ο καιρός θα βαραίνει σταδιακά μετά το μεσημέρι με περισσότερες κατά τόπους βροχές και πιθανή μεμονωμένη καταιγίδα! Η διαταραχή δε θα είναι ακόμα έντονη για το νομό αλλά τις πιθανότητες τις δίνω λόγω ευνοϊκού ρεύματος.

Το καιρικό «παιχνίδι» όμως θα … καταστεί ζωηρότερο με τη διέλευση της διαταραχής και του ψυχρού μετώπου την Τετάρτη, οπότε στο νομό θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού με γενικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανά προβλήματα αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με την έλευση των φαινομένων λόγω του ψυχρού μετώπου!
Καλό απόγευμα και βράδυ σε όλους!

Χρήστος Παπαηλίας
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος