Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Μεγάρων «Τώρα» καταδικάζει την ενέργεια του Δημάρχου να προβεί σε μήνυση εναντίον δημότη επειδή σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση η οποία επικρατούσε από τις αρχές του μηνός Απριλίου στο λόφο Στίκα.
Πρόκειται για την παρέμβαση την οποία είχε κάνει ο κ. Γιώργος Κάρκας για τις φωτιές με τις οποίες καίγονταν απορρίμματα κλαδευμάτων σε πλάτωμα του εν λόγω λόφου.

Για το θέμα είχε τότε κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Μπερδελής.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε την πολιτική με τέτοιες ενέργειες»

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό μέσω του Τύπου, ότι ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, προχώρησε σε μήνυση προς τον συμπολίτη μας κ. Γιώργο Κάρκα, επειδή ο τελευταίος σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε από τις αρχές του μηνός Απριλίου στο λόφο Στίκα.

Εκεί όπου και εγώ σε επίσκεψη μου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 διαπίστωσα πως καίγονταν κλαδιά και μπαζοσκούπιδα.
Θυμίζω δε, πως στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τον δήμαρχο για το τι συμβαίνει με τις φωτιές στο λόφο Στίκα, καταγγέλλοντας ότι μαζί με κλαδέματα καίγονταν και αστικά απορρίμματα.

Τότε, έλαβα απάντηση από τον κ. Σταμούλη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά: «έως και το τέλος Απριλίου επιτρέπεται να καίμε κλαδιά. Δεν ξέρω τι είδατε, όμως υπάρχει όντως μια διαδικασία όπου με την συνεννόηση, της συνεργασία αλλά και την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβαίνουμε στο κάψιμο των κλαδιών. Είναι κάτι που προβλέπεται και επιβάλλεται ώστε να μειώνεται ο όγκος των μεταφερόμενων».

Έχω αναφέρει αρκετές φορές σε συζητήσεις, είτε εντός είτε εκτός του δημοτικού συμβουλίου, πως στα Μέγαρα είναι οπωσδήποτε αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας.
Και η αλλαγή αυτή θα φανεί και από τον τρόπο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Θεωρώ λοιπόν πως η πολιτική αντιπαράθεση είτε μεταξύ των αιρετών, είτε μεταξύ αιρετών και πολιτών, δεν λύνεται μέσω των δικαστηρίων.

Ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα», καταδικάζω την ενέργεια του δημάρχου να μηνύσει συμπολίτη μας, επειδή αυτός είχε το θάρρος να καταθέσει τις ενστάσεις του για όλα αυτά που βιώναμε όλοι τότε, αφού οι καπνοί από τις συνεχόμενες καύσεις μπαζοσκούπιδων στο λόφο Στίκα είχαν πνίξει όλη τη πόλη των Μεγάρων.

Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε την πολιτική με τέτοιες ενέργειες και τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τακτικής είναι να απομακρύνουμε – κακώς – άξιους πολίτες από την πολιτική και την ενασχόληση τους με τα κοινά.

Γιώργος Μπερδελής

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Τώρα»