Ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Τώρα Γιώργος Μπερδελής πριν από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων της 5/4/2017 ήταν η αυτοσχέδια χωματερή την οποία έχει δημιουργήσει ο Δήμος στο λόφο Στίκα.
Ο ο εν μέρει τεχνητός λόφος βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της πόλης και χρησιμοποιείται από τον Δήμο για απόθεση και καύση κλαδευμάτων, με την άδεια της Πυροσβεστικής, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης.

Ο κ. Μπερδελής επέκρινε τη Δημοτική Αρχή για το θέαμα της στήλης καπνού η οποία υψώνεται στον ουρανό. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε επίσκεψή του επί τόπου δεν είδε κανέναν άτομο να περιφρουρεί τον χώρο με πιθανή την ρίψη στην εστία και άλλου είδους απορριμμάτων όπως σύμμικτων  οικιακών και όχι μόνο κλαδευμάτων.
Έκανε έκκληση στον Δήμαρχο να σταματήσει αυτή η κατάσταση, υπενθυμίζοντάς του ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει πολύ αυστηρός με την Διοίκηση Μαρινάκη για παρόμοια θέματα.
«Κάναμε υπομονή στην αρχή της θητείας σας τουλάχιστον εγώ προσωπικά, γιατί αντιμετωπίσατε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες πριν αναλάβετε μια κατάσταση απερίγραπτη από την διοίκηση Μαρινάκη, όμως έχουν περάσει δυόμιση χρόνια. Δεν μπορεί να καταφεύγουμε σε τέτοιες μεθόδους» κατυέληξε ο κ. Μπερδελής

Στην απάντησή του ο κ. Σταμούλης υποστήριξε ότι στον λόφο Στίκα καίγονται μόνο κλαδεύματα, γεγονός το οποίο επιτρέπεται έως και το τέλος Απριλίου και ότι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων επιφέρει την μείωση του κόστους διαχείρισής τους.
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει συνεννόηση με την Πυροσβεστική για την καύση και ότι υπάρχει και η σχετική άδεια.
«Προβαίνουμε στο κάψιμο των κλαδιών εφόσον είναι κάτι που προβλέπεται και επιβάλλεται. Τα κλαδιά τα καίμε και αυτό επιβάλλεται ώστε να μειώνεται ο όγκος των μεταφερομένων. Υπάρχει η δυνατότητα αυτή και έως το τέλος Απριλίου θα την εκμεταλλευθούμε προς όφελος των οικονομικών του δήμου», κατέληξε ο κ. Σταμούλης.

Φωτο: Gianni Marenghi