Με μια ακόμα επιστολή του ο κ. Γιώργος Κάρκας, θεματικός υπεύθυνος της ΤΟ Μεγάρων ΝΔ για την Τοπική αυτοδιοίκηση, επανέρχεται για το θέμα του βρώμικου πόσιμου νερού.
Απαντά στο γραφείο τύπου της Ένωσης Πολιτών, δημοτικού συνδυασμού του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη για την τελευταία σχετική ανακοίνωση – δελτίο τύπου.

Ο κ. Κάρκας επικαλείται την θεσμική του κομματικά θέση και χαρακτηρίζει το εν λόγω δελτίο τύπου ως ιλαροτραγικό για τον λόγο ότι ο κ. Σταμούλης «κρύβεται» πίσω από τους συγγραφείς του.
Όπως γράφει δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να καλέσω τον Δήμαρχο να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την υπόθεση του νερού μετά την επισκευή της ΕΥΔΑΠ.

Η επιστολή του κ. Κάρκα

«Διάβασα τις «δυο – τρεις παρατηρήσεις» ενός ιλαροτραγικού δελτίου τύπου που εξέδωσε, άκουσον άκουσον, το γραφείο τύπου του συνδυασμού Ένωση Πολιτών.
Αναρωτιέμαι: Είμαι εγώ «γραφικός» κύριοι της «Ένωσης Πολιτών» επειδή είχα το θάρρος να καταθέσω ενυπόγραφα την άποψή μου σε αντίθεση με εσάς που δεν τολμάτε να αποκαλυφθείτε και κρύβεστε πίσω από το όνομα μιας δημοτικής παράταξης; Επιτρέπεται πίσω από εσάς να κρύβεται ο επικεφαλής σας; Εκτός εάν δεν γνώριζε πως θα υπάρξει απάντηση από τον Συνδυασμό Ένωση Πολιτών. Τότε έχετε πρόβλημα. Ο νοών νοείτο…

Μονολογώ, δεν μπορεί, δεν διαβάζω σωστά. Όλα τα παράξενα εδώ συμβαίνουν;
Είναι δυνατόν; Καταθέτω, μέσα από την πολιτική ιδιότητα που έχω ως Θεματικός Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και φυσικά επειδή είμαι δημότης άρα και συμπολίτης σας, μια ανοιχτή επιστολή στον τοπικό τύπο, μέσα από την οποία προέτρεπα τον δήμαρχό μας, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να ζητήσει ξεκάθαρα ένα «Συγγνώμη» από τους συνδημότες μας για δύο από τα πολλά πολιτικά του σφάλματα.
Αυτό ήταν τόσο σπουδαίο, ώστε να ενεργοποιηθεί το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Ένωση Πολιτών»;
Αλήθεια, η πολιτική απειρία  πού μπορεί να οδηγήσει; Σε πολιτική φαιδρότητα;
Σε ένα είδος πολιτικού αυτό-εξευτελισμού; Μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική κατρακύλα;
Δεν είναι η θέση μου να κρίνω την ενδεχόμενη πολιτική ποταπότητα, εάν και  από όπου προέρχεται.
Είναι όμως καθήκον μου να ανησυχώ και να εξοργίζομαι, για την απόλυτη στασιμότητα, την ανυπαρξία προόδου και αναπτυξιακών προοπτικών του Δήμου Μεγαρέων.
Καθήκον που εκτός της πολιτικής μου θέσεως, πηγάζει και μέσα από την ψυχή μου.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως όταν είναι αδύνατον να διοικήσεις, είσαι αναγκασμένος να εφευρίσκεις διάφορους εχθρούς του λαού, που αυτομάτως είναι και εχθροί αυτού που «διοικεί» τον λαό!
Εν τέλει… Έσφαλα! Διότι η πολιτική απειρία, σε συνδυασμό με έναν άγονο εγωισμό, λειτούργησαν εντελώς αρνητικά. Το αποτέλεσμα ήταν  ένα προβληματικό και εντελώς απολιτίκ κείμενο, που δεν έχει ουσία. Δεν συμβάλλει στην πολιτική «ανάπτυξη».
Ένα κείμενο που η μόνη θέση που του αρμόζει είναι στον κάλαθο των αχρήστων.

Είμαι μόνο αναγκασμένος να κάνω μια διευκρίνιση:
Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτημα προ ημερησίας του κ. Μπερδελή, για φωτιές στον λόφο του Στίκα, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «όσον αφορά για τις φωτιές και τους καπνούς, ξέρετε πολύ καλά ότι την περίοδο αυτή έως και το τέλος Απριλίου επιτρέπεται να καίμε κλαδιά. Δεν ξέρω τι είδατε, όμως υπάρχει όντως μια διαδικασία όπου με την συνεννόηση, την συνεργασία αλλά και την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβαίνουμε στο κάψιμο των κλαδιών. Είναι κάτι που προβλέπεται και επιβάλλεται». Αυτούσιες δηλώσεις του κ. Σταμούλη, που αποδεικνύουν ότι δεν έγραψα κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που ευθαρσώς ο κ. δήμαρχος είχε δηλώσει.
Το ρήμα καίω, όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός φυσικά του γραφείου τύπου του συνδυασμού Ένωση Πολιτών, όπως ξεκάθαρα αποδεικνύεται από τα όσα γράφονται στο δελτίο τύπου, στο πρώτο πληθυντικό γίνεται «καίμε», ενώ στο δεύτερο πληθυντικό γίνεται «καίτε».
Όμως, πριν οτιδήποτε δημοσιευθεί από το γραφείο τύπου του συνδυασμού Ένωση Πολιτών, θεωρητικά ελέγχεται και εγκρίνεται από τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον κ. δήμαρχο.
Τί μπορεί να υποθέσει τώρα ακόμα και ένας μαθητής λυκείου;
Ότι ο δήμαρχος ήδη έχει μηνύσει τον εαυτό του, διότι δημόσια παραδέχτηκε, ότι ως υπεύθυνος για την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, γνώριζε, ότι στον λόφο Στίκα, με εντολή υφισταμένου του, έβαζαν φωτιά και έκαιγαν κλαδιά, με άδεια της Πυροσβεστικής; Ποια… άδεια; Μάλλον η… άδεια έγινε ανοχή!
Όσο για το… «ποιος τα γράφει» που ισχυρίζεστε στο δελτίο τύπου κύριοι της Ένωσης Πολιτών, θα το διαπιστώσετε προσεχώς.

ΥΓ: Ως απλός πολίτης, σας συνέστησα την προσοχή για τυχόν παραλείψεις και λάθη στον τρόπο άσκησης διοίκησης. Αλλά εσείς με ειρωνευτήκατε. «Δεν ξέρατε και δεν ρωτάγατε» – όπως λέει ο λαός – γιατί έγραψα όλα αυτά;
Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιώργος Δ. Κάρκας