Την μη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Μεγάρων επεσήμανε ο Γιώργος Μπερδελής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/11.

Γιώργος Μπερδελής
Γιώργος Μπερδελής

Με αφορμή την ανάληψη των αρμοδιοτήτων λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου από την Δημοτική Επιχείρηση ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» αναφέρθηκε στην παύση λειτουργίας του Κέντρου καθ’ όλη την ως τώρα θητεία της Διοίκησης Σταμούλη και κατά το τελευταίο τμήμα της θητείας της Διοίκησης Μαρινάκη.

Ο κ. Μπερδελής τόνισε τον σημαντικό ρόλο τον οποίο kentro_plhroforhshs_newn_200διαδραμάτισε το ΚΠΝ στο παρελθόν και τις σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες τις οποίες έδινε σε νέους με δωρεάν χρήση του διαδικτύου για έρευνα ή χρήση των υπολογιστών για πραγματοποίηση μαθητικών ή φοιτητικών εργασιών.
grafeio_koinothtas_megarwn200Μάλιστα ο κ. Μπερδελής διάβασε στους συναδέλφους του τους στόχους της Δημοτικής Επιχείρησης να αναβαθμίσει το Κέντρο με σκοπό την παροχή δυνατότητας στους νέους να εξοικειώνονται με την νέα τεχνολογία και μεταξύ άλλων να συμμετέχουν σε κοινά προγράμματα των ΚΠΝ της χώρας, να διενεργούν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, να ψηφιοποιούν δεδομένα, να διευκολύνουν την δια βίου μάθηση, να λαμβάνουν γνώση των προγραμμάτων τα οποία απορρέουν από το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και άλλα.

Αντί αυτού, ο κ. Μπερδελής ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το ΚΠΝ, το οποίο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όχι μόνο δεν χρησιμοποιείται από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων αλλά έχει διατεθεί στην χρήση από έναν συγκεκριμένο Σύμβουλο ως αποθηκευτικός χώρος του «Μεγαρικού Αρχείου».

Στον κ. Μπερδελή απάντησε ο πρόεδρος του ΣΔΚ Μεγάρων Ηλίας Μουσταϊρας ο οποίος είπε ότι η λειτουργία του ΚΠΝ θεωρείται πλέον παρωχημένη και ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι πλέον προσιτά σε κάθε οικογένεια και ότι κατά την ανάληψη καθηκόντων της Διοίκησης Σταμούλη το ΚΠΝ δεν λειτουργούσε.kentro_plhroforhshs_newn_aiuoysa_550

Στο σημείο αυτό έλαβε τον λόγο ο κ. Θανάσης Δρένης, τέως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, ο οποίος περιέγραψε το εύρος των δραστηριοτήτων του Κέντρου και τόνισε αυτό το οποίο είχε περιγράψει ο κ. Μπερδελής, ότι δηλαδή το κέντρο λειτουργούσε πλήρως με την εθελοντική προσφορά του κ. Χρήστου Γκίνη