Τη βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.
Παρουσία πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου ο Γενικός Γραμματέας Άγγελος Μακρυγιάννης έδωσε τις ευχές και αναπλήρωσε επάξια την πρόεδρο Δέσποινα Τσουρουφλή η οποία απουσίασε για λόγους Υγείας.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Πολύευκτος του γειτονικού ιερού ναού Αγίας Παρασκευής ενώ τον εμπορικό κόσμο εκπροσώπησε ο Παύλος Πολιτάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε. Πειραιά και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Θανάση Τσίνο, ενώ για μια ακόμα φορά σε κοπή βασιλόπιτας έντονη ήταν η παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Κλεάνθη Βαρελά και ομάδας συνεργατών του.
Ο κ. Μακρυγιάννης έκανε τον απολογισμό του 2018 και αναφέρθηκε στις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου με αποκορύφωμα το συνέδριο Τουρισμού και Ανάπτυξης και τη Λευκή Νύχτα.
Το εγκώμιο του ΕΣΜ έπλεξε ο Κλεάνθης Βαρελάς ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Οδηγείτε με τον τρόπο σας τους άλλους να σας ακολουθήσουν. Το εμπόριο θα δώσει ζωή στον Δήμο. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια και στόχος μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου Μεγαρέων.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησαν βραβεύσεις καταστημάτων των Μεγάρων τα οποία διακρίθηκαν με την παρουσία τους κατά τη Λευκή Νύχτα.
Διακρίθηκαν τα εξής καταστήματα:
Wind Μεγάρων για τον πλέον εντυπωσιακό φωτισμό
Οπτικά Μιχάλαρος για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του καταστήματος
Οπτικά Μπούκης για την πρωτότυπη βιτρίνα
Κατάστημα ένδυσης και υπόδησης Dukes για τη σκηνογραφία

Επίσης τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν σε άτομα και φορείς οι οποίοι είχαν καλλιτεχνική παρουσία στη Λευκή Νύχτα, έστησαν εκδηλώσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της.
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Ακαδημία Θεάτρου της Σοφίας Κάρκα, Φωνητικό Σύνολο της Χορωδίας του Δήμου, Σώμα Έρευνας και Διάσωσης, Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών, Ρένα Χατζοπούλου, Μαριλία Ηλία, Σπύρος Παπανικόλας, Κώστας Χατζόπουλος.