Μετά την ξαφνική επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβανίου στο Δήμαρχο Μεγαρέων την 1η Οκτωβρίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Στρατούρης εκφράζει, με δημόσια επιστολή του, το φόβο ότι σχεδιάζεται η δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών  στα όρια του Δήμου Μεγαρέων.
Ο κ. Στρατούρης οδηγείται σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πίεσης προς την Ελλάδα από αυξημένες ροές προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανάγκη να αποσυμφορηθούν με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος δεν φαίνεται να πιστεύει τις ανακοινώσεις του Δημάρχου
ότι σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού ήταν η ενημέρωση περί προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεγαρέων και η επίλυσή τους. Αντιθέτως θεωρεί ότι η συνάντηση αυτή διέπεται από μυστική ατζέντα δράσεων οι οποίες έχουν σχέσεις με το προσφυγικό.
Μάλιστα είναι απορίας άξιο γιατί ο Δήμος Μεγαρέων χαρακτηρίζεται στην επιστολή Στρατούρη ως “εύκολος Δήμος” ο οποίος θα δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστο-προσφύγων.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο κ. Στρατούρης έχει υπάρξει στο παρελθόν συνεργάτης και συνοδοιπόρος του κ. Σταμούλη και γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης του, τη μυστικοπάθεια και τον συγκεντρωτισμό τα οποία χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα διοικητικά του καθήκοντα.
Αν δε λάβουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Σταμούλης χειρίστηκε τα θέματα του ΧΥΤΥ και του αγωγού υπερυψηλής τάσης τότε ίσως θα πρέπει κι εμείς να συμμεριστούμε την καχυποψία του Γιώργου Σταρτούρη.
Ο χρόνος πάντως θα δείξει.