Την αμφιλεγόμενη αισθητική του γκραφίτι προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος Μεγαρέων απευθύνοντας πρόσκληση σε ζωγράφους να δημιουργήσουν έργα τους σε τοίχους δημόσιων χώρων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και η πρόεδρος του ΝΠ Ηρόδωρος Γιάννα Ρήγα απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά στους εξωτερικούς τοίχους των Δημοτικών παιδικών σταθμών (1ος και 2ος) στην εξωτερική περίφραξη του Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών καθώς και σε τριάντα (30) ΚΑΦΑΟ (διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας) που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των Μεγάρων και της Ν. Περάμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες τους έως και την Κυριακή 7 Μαίου 2017, στις 24:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση irodorosmeg@gmail.com στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει:
σύντομο βιογραφικό (μέγιστο 150 λέξεις)
περιγραφή της ιδέας (μέγιστο 150 λέξεις) και
1 έως 3 σκίτσα τα οποία θα ήθελα να ζωγραφίσουν

Πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Η τελική απόφαση μπορεί να περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες από τις προτάσεις που θα κατατεθούν από κάθε καλλιτέχνη.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κλπ, και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από το ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις και στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κλπ, και τα έργα θα προστατευθούν με διαφανές υλικό anti-graffiti.