Παρουσία του Διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, ο Δήμος Μεγαρέων εγκαινίασε το δικό του ΚΕΠ Υγείας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.
Ο Δήμος είναι ένα από τα 84 μέλη του ΕΔΔΥ και ήδη έχει αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης και προληπτικών ιατρικών εξετάσεων των δημοτών μέσω των δομών υγείας τις οποίες διαθέτει.

Το ΚΕΠ Υγείας έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας και κατέχει συντονιστικό ρόλο μεταξύ όλων των δομών του Δήμου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων είναι μια νέα δημοτική δομή, η οποία έχει ως σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και την ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις οι οποίες ενδείκνυνται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας.
Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
Πρόληψη καρκίνου του μαστού
Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδιαγγειακός κίνδυνος
Πρόληψη μελανώματος

Ήδη ο Δήμος Μεγάρων έχει μια τριετή δράση λειτουργώντας 4 δημοτικά ιατρεία, Μέγαρα, Νέα Πέραμος, Άγιος Παντελεήμονας, Κινέτα καθώς και παραπομπές για δωρεάν μαστογραφίες και άλλου είδους εξετάσεις.

Ο τέως Αντιδήμαρχος Κώστας Καράμπελας αναφέρθηκε στις δράσεις υγείας τις οποίες πραγματοποιεί ο Δήμος και περιέγραψε με συνοπτικό τρόπο τη λειτουργία του ΚΕΠΥ.
Παρών και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ο οποίος χαιρέτισε την ίδρυση του ΚΕΠΥ αναφερόμενος για την υγεία ως το ύψιστο αγαθό και για την ανάγκη του Δήμου να βρίσκεται κοντά στους δημότες και να τους ενημερώνει.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων έδωσε και αυτός το στίγμα των Κέντρων τα οποία εργάζονται προς την ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή υγείας σε όλους τους δημότες συμπεριλαμβανομένων και αυτών οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων υπό τη διεύθυνση της Μαριλίας Ηλία και τη συνοδεία στο πιάνο της Ρένας Χατζοπούλου.