Σε βράβευση των αγροτών οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ασφαλούς διαχείρισης των κενών πλαστικών μέσων συσκευασίας φυτοφαρμάκων προχώρησε ο Δήμος Μεγαρέων σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το σύνολο των αγροτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον Δήμο να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες, οι περισσότεροι των οποίων διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες υλικών φυτοπροστασίας, μεταχειρίζονται τις συσκευασίες με ειδικό τρόπο, έτσι ώστε να συγκεντρώνονται και να ανακυκλώνονται με ειδικό τρόπο και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Οι κενές συσκευασίες συγκεντρώνονται από τον Δήμο και οδηγούνται σε ειδική γραμμή διαχείρισης στο ΚΔΑΥ Ελευσίνας.

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δύο χρόνια που ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχει στο πρόγραμμα και αυξάνονται τόσο οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και η τάση για συμμετοχή είναι αυξητική.

Στην βράβευση των αγροτών συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Δήμας, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Απόστολος Τσιάμας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του Δήμου Αγάπη Ιωαννίδου.

Στην συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε κατά τη συγκέντρωση όλα τα μέρη επεσήμαναν την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των αγροτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Από τους αγρότες επισημάνθηκε η ανάγκη να συμπεριληφθούν στη διαδικασία ανακύκλωσης τα πλαστικά καλύμματα των θερμοκηπίων και των κατεστραμμένων σωλήνων άρδευσης.