Άξια επαίνου είναι η πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων, η οποία κατά την σχολική περίοδο η οποία τελειώνει αυτές της ημέρες, μεταξύ άλλων, συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια μπουκαλιών για την αγορά αναπηρικού αμαξιού.
Συγκεκριμένα με τη συνεργασία και βοήθεια εκ μέρους μαθητών, Διευθυντών, Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών συγκέντρωσε 530 κιλά πλαστικών καπακιών, ποσότητα σχεδόν επαρκή για την δωρεάν προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιού.

Ελένη Ρήγα, Αντιδήμαρχος

Η κ. Ρήγα ανακοινώνοντας το επίτευγμα έκανε και την ακόλουθη δήλωση:
«Ο στόχος αυτής της ενέργειας είναι διττός: από τη μία μισός τόνος πλαστικών καπακιών δεν κατέληξε ούτε στη χωματερή ούτε στη θάλασσα και από την άλλη με την στοχευμένη συγκέντρωση καπακιών θα επιτραπεί στην Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα είναι στη διάθεση όποιου πολίτη του Δήμου μας το χρειαστεί, όταν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό.
Εδώ θέλω να τονίσω τη σημασία της συλλογικότητας, διότι όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του διττού στόχου.
Επίσης χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της εθελοντικής ομάδας Σώμα Έρευνας & Διάσωσης, δεν θα είχαμε καταφέρει να μεταφέρουμε έναν τόσο μεγάλο όγκο στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Σημεία εναπόθεσης των καπακιών θα εξακολουθήσουν να είναι τα σχολεία, αλλά και  ο χώρος του Ταμείου πληρωμής των λογαριασμών του νερού, στη ΔΕΥΑΜ.
Κοντεύει λοιπόν να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και σύντομα  μόλις συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό  που απαιτείται θα γίνει η αγορά του αμαξιδίου».