Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συγχαίρει τους συντελεστές του Δημοτικού Θεάτρου Μεγαρέων για την παράσταση του Λουίτζι Πιραντέλλο  «Έτσι είναι … είναι έτσι;» η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο των παραστάσεων στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή:

 « Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για την παρουσία και την συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα της ομάδας του “Δημοτικού θεάτρου Μεγάρων”, που για άλλη μία φορά κατάφερε να παρουσιάσει μία καταπληκτική σειρά παραστάσεων η οποία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από παρόμοιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις επαγγελματιών ηθοποιών και επαγγελματικών  θιάσων που νομίζω ότι αυτή τη φορά τους ξεπέρασαν κατά πολύ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές τόσο για την διασκευή όσο για την σκηνοθεσία, την ερμηνεία των ρόλων, τα χορευτικά και όλα τα υπόλοιπα που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα πάνω από 2000 συμπολίτες να απολαύσουν το θαυμάσιο έργο, “Ετσι είναι … είναι έτσι;” που προήλθε από διασκευή της Ευγενίας Σάλτα σε έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου Λουϊτζι Πιραντέλλο, Ελληνικής καταγωγής.
Το αποτέλεσμα αυτό βεβαίως δεν ήρθε απλά και από μόνο του.
Προέκυψε έπειτα από σκληρή προετοιμασία, δουλειά, κόπους, αγωνίες και προσωπικές μικρές θυσίες όλων των συντελεστών των παραστάσεων, που πραγματοποιήθηκαν με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό στην φιλόξενη αίθουσα του ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Δήμου Μεγαρέων χωρίς οι ηθοποιοί να πάρουν καμία αμοιβή τους οποίους επιθυμώ να συγχαρώ όλους μαζί κι έναν ένα και μία μία ξεχωριστά.
Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ τα λίγα και φτωχά επαινετικά λόγια. Όμως θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω τα ονόματα όλων των συντελεστών της σπουδαίας και καταπληκτικής αυτής παράστασης.
Χειροκροτώ θερμά λοιπόν στο πρόσωπο της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΑΛΤΑ την εμπνευσμένη διασκευή του έργου και την άψογη σκηνοθετική καθοδήγηση των ηθοποιών, την ΜΑΡΙΣΙΑ ΣΠΙΝΟΥ για την βοήθειά της στη σκηνοθεσία, τις χορογραφίες και την καλλιτεχνική επιμέλεια, τον συμπολίτη εικαστικό καλλιτέχνη Τάσο Λουκά για την σκηνογραφία, τους ηθοποιούς για την εξαιρετική ερμηνεία των ρόλων τους, τον Παναγιώτη Σταμπόλα, τον Τάσο Πανταζή, τον Θωμά Κουβά, την Αθηνά Μήλεση, την Μαρία Καραντώνη, την Νάγια Σπέγγου, την Μαρία Τηγάνη, τον Σπύρο Μανώλη, την Βασιλική Κάρκα, την Βίκυ Φατούρου, την Κατερίνα Κορόγιαννη, τον Τάσο Ξάνθη, τον Κώστα Δρούγκα και την Ελένη Οικονομάκη.
Τους καταπληκτικούς χορευτές Ιάσονα Πολυχρονάκη, Βασίλη Παπασίδερη, Βαλάντη Ρέθι και Φαίη Ρήγα, την Βασιλική Μανέτα, για την ωραία ενδυματολογική δουλειά της, τον Σπύρο Κρεμύδα, για τα ηχητικά και τον Φωτισμό, τον Στράτο Χούσο, για τις μουσικές συνθέσεις και την ηχοληψία, τον Σταμάτη Κούρσο για τις ξύλινες κατασκευές, τον Μάνο Αντζαράκη, για την επιμέλεια των Βιντεοσκοπήσεων, την Πολυξένη Λουκά, για την πρωτότυπη κι εντυπωσιακή ιδέα της αφίσσας, που κυκλοφόρησε, την Κατερίνα Καρβέλα και την Αναστασία Παλυβού για το τέλειο Μακιγιάζ και τις Βίκυ Παπαφράγκου και Κατιάνα Καλαϊτζή για τις ωραίες κομμώσεις των πρωταγωνιστών.

 

Αγαπώ το Θέατρο, παρακολούθησα την πρεμιέρα του έργου κι εντυπωσιάστηκα, όπως όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να δούν μία από τις παραστάσεις και μπορώ να πώ, ότι ήταν άτυχοι όσοι δεν μπόρεσαν να ζήσουν την μαγεία  αυτού του έργου.

Τέλος θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Σπύρο Κορώση και την Αντιπρόεδρο Κα Κατερίνα Καστάνη – Πούλου καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την ουσιαστική στήριξη τόσο του συγκεκριμένου θιάσου όσο και του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων γενικότερα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους με την παραίνεση να συνεχιστεί η προσπάθεια στο μέλλον με το ίδιο πάθος, κέφι και μεράκι όλων των παραστάσεων που προηγήθηκαν.

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου του λαού μας και χαρίζει στιγμές ξενοιασιάς κι ευχαρίστησης στους συμπολίτες είναι εξόχως επαινετή .

Σε ότι με αφορά προσωπικά, δεσμεύομαι να είμαι συνεχώς κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάρων, όπως είμαι αδιαλείπτως μέχρι σήμερα.»