Την ημερίδα με θέμα «Πράσινη χρηματοδότηση και μετασχηματισμός της Οικονομίας» παρακολούθησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.
Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου και πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις οικονομολόγοι και ειδικοί επιστήμονες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης, Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και τα συμπεράσματα της συζήτησης ανέπτυξε ο κ. Αιμίλιος Αυγουλέας, Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων εξέφρασε την προσδοκία ότι μετά τη σειρά συναντήσεων και συνεργασιών με τον Ευρωβουλευτή Κυμπουρόπουλο θα προκύψουν «αρκετά οφέλη, από τη συμμετοχή μας σε οικονομικά προγράμματα, για την χρηματοδότηση εκτέλεσης σημαντικών έργων  στην περιοχή μας».