Για την δασική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Κινέτα την Δευτέρα 23 Ιουλίου η οποία κατέκαυσε χιλιάδες στρέματα δάσους, επιχειρήσεις και κατοικίες ο Δήμαρχος Μεγαρέων, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς και με δική του εντολή ως Προέδρου του Συντονιστιού Τοπικού  Οργάνου εκκενώθηκε αμέσως η Κινέτα και σώθηκαν ζωές των κατοίκων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Πέρασε μία εβδομάδα από τη μαύρη μέρα της Δευτέρας 23ης Ιουλίου 2018 που άφησε πίσω της καμένη γη και πολλά προβλήματα για τους συμπολίτες και για το Δήμο Μεγαρέων.

Προσπαθήσαμε με ψυχραιμία να διαχειριστούμε την έκτακτη αυτή έκρυθμη κατάσταση και καταφέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, να περιοριστούν οι ζημίες και να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και να μην τραυματιστεί κανείς.

Στις προσπάθειές μας στάθηκαν δίπλα μας, προσέτρεξαν  και βοήθησαν πολλοί κι αισθάνομαι βαθειά την υποχρέωση  να τους ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς για ότι έκαναν, σε όποιο τομέα έδρασαν και ότι προσέφεραν.

Ευχαριστώ τους Πυροσβέστες και τους εθελοντές πυροσβέστες για τις ηρωικές προσπάθειες στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, τους πιλότους των αεροσκαφών και των Ελικοπτέρων, τους Αστυνομικούς και το προσωπικό της Τροχαίας και του Δασαρχείου, τους εθελοντές, που βοήθησαν το ΣΕΔ, την ΟΕΜ, τον Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ, τους προσκόπους, τους οδηγούς και τους ανώνυμους πολίτες, όλα τα μέλη που αυτές τις μέρες προσέφεραν εθελοντική εργασία στις Κοινωνικές δομές του Δήμου Μεγαρέων και όλους όσους έστειλαν δωρεές και προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου Μεγαρέων που εργάστηκε με φιλότιμο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όλων η προσφορά ήταν σημαντική, καθοριστική και συγκινητική τόσο στην προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς όσο και στην συνέχεια για να αμβλυνθεί ο πόνος των πληγέντων και να βοηθηθούν στην αποκατάσταση των καταστρεπτικών αποτελεσμάτων της πυρκαγιάς.»