Έπειτα από την επιλογή του ως μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Γιώργος Κώτσηρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής, επελέγη επίσης ως ένας από τους 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για την πολύκροτη υπόθεση Novartis.
Είναι πολύ σημαντική η εν λόγω επιλογή για το νέο μέλος του Κοινοβουλίου και έμπειρο νομικό και δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος  τον εμπιστεύεται κατατάσσοντάς των μεταξύ των ικανών και βουλευτών-δικηγόρων.

Είχαμε αναφερθεί επαινετικά για την επιλογή του κ. Κώτσηρα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και θα επαναλάβουμε τα σχόλιά μας ευχόμενοι να μπορέσει να ανταποκριθεί στο καθήκον του σχετικά με ένα θέμα το οποίο αποτελεί ορόσημο για το δημοκρατικό καθεστώς της χώρας και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα εξής:
14 βουλευτές από τη ΝΔ. Θανάσης Πλεύρης, Βασίλης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κώτσηρας, Ζωή Ράπτη, Βασίλης Υψηλάντης, Κώστας Καραγκούνης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Παναγής Καππάτος, Στάθης Κωνσταντινίδης, ‘Αννα Μάνη -Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.
7 βουλευτές πό το ΣΥΡΙΖΑ.  Δώρα Αυγέρη, Ιωάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρο Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.
2 βουλευτές πό το ΚΙΝΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη
1 βουλευτής από το ΚΚΕ. Νίκος Καραθανασόπουλος
1 βουλευτής από την Ελληνική Λύση. Βασίλης Βιλιάρδος