Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων στην αίθουσα εκδηλώσεων Νισσία την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.
Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση όπου πλήθος μελών και φίλων του Ομίλου, το οποίο γέμισε την αίθουσα, αντάλλαξε ευχές και απόλαυσε την παράσταση την οποία έδωσαν οι χορευτές.

Στο ξεκίνημα, οι παιδικές ομάδες με τη συνοδεία μουσικών οργάνων που έπαιζαν μέλη του ομίλου, έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Ικαρίας, της Χίου και των Φώτων. Έπειτα, μετά την ευλογία του πατρόςΓεώργιου, έγινε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

Το χορευτικό πρόγραμμα το οποίο ακολούθησε ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με τους παραδοσιακούς σκοπούς σε όλη την Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη. Οι ομάδες του Ομίλου, απαρτιζόμενες από παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και οι ομάδες ενηλίκων, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια καθώς επίσης και από νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Μετά το τέλος του προγράμματος ακολούθησαν παραδοσιακοί και δημοτικοί χοροί με τη συμμετοχή των θεατών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όπου και τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης Γρηγόρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Πολυχρόνης Ιερόθεος και Ρήγα Ελένη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καράμπελας Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Τσιουνης Σπύρος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Παναγιώτα Παππά, και εκπρόσωποι από τους λαογραφικούς συλλόγους: Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, Πανηπειρωτικο Σύνδεσμο Ελευσίνας και Σύλλογο Κρητών Ασπροπύργου.

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Χρονιά σε όλους, με σωματική και πνευματική υγεία και πολλούς χορούς και τραγούδια!!!!

Η παράδοση ας κρατάει πάντα ασβέστη και αναλλοίωτη την πολιτισμική μας και ιστορική ταυτότητα. Και του χρόνου με πολλές χορευτικές επιτυχίες!