Επίτιμος δημότης Μεγαρέων ανακηρύχθηκε ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/11/2016 μετά από πρόταση του martinos.jpgΔημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Μαρτίνος συμπαραστέκεται και βοηθά, σε χρήμα και σε είδος, τον Δήμο Μεγαρέων όλα τα χρόνια της κρίσης.
Η βοήθειά του εκτείνεται από ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών έως και κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών.
Αυτήν την περίοδο κατά την οποία οι πόροι του Δήμου Μεγαρέων, όπως και όλων των Δήμων της χώρας, έχουν περιορισθεί δραματικά, προσφέρει σημαντική βοήθεια τόσο για ανθρωπιστικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους.

Κατά την εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε στη συνεισφορά του κ. Μαρτίνου, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο με Άλφα κεφαλαίο, ως πολυεπίπεδη, ανιδιοτελή και επαναλαμβανόμενη.

«Η ανακήρυξή του ως επιτίμου δημότη, είπε, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε και είναι τιμή μας να απονέμουμε μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που μπορεί να απονέμει ο Δήμος για το διαρκές ενδιαφέρον και την ανιδιοτελή αγάπη στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο».

Για το θέμα μίλησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς ο οποίος συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρόταση ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του κ. Μαρτίνου και πρόσθεσε: «Ο κ. Μαρτίνος  βοηθά την παρούσα όπως βοήθησε και την προηγούμενη Διοίκηση. Δεν αρνείται την βοήθεια ούτε σε άτομα ούτε σε συλλόγους ή φορείς. Είναι ευτυχία που αυτός επέλεξε να προσφέρει την βοήθειά του στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο. Αυτή τη σχέση, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Αντίθετος με την απονομή της διάκρισης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Χοροζάνης.

Ο κ. Χοροζάνης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πράξεις όπως του κ. Μαρτίνου χαρακτηρίζονται μεν από φιλανθρωπία ή προσφορά σε αναξιοπαθούντες χωρίς δε να σέβονται την ανάγκη του ανθρώπου για εργασία και αξιοπρέπεια.
Αναφέρθηκε στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην κατάσταση η οποία επικρατεί στα ναυπηγεία.
Δεν έλλειψε η αναφορά του στην ταξική διαφορά μεταξύ εφοπλιστών και εργαζομένων, στα φορολογικά προνόμια των πρώτων συμπεριλαμβανομένου του αφορολόγητου ναυτιλιακού πετρελαίου και στην κατασκευή πλοίων σε ναυπηγεία του εξωτερικού αντί των ελληνικών.
Κατέληξε: «Οι πλούσιοι με τα καράβια είναι υπεύθυνοι που μας στερούν την αξιοπρέπεια»

Εκτός του κ. Χοροζάνη οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενέκριναν την πρόταση του Δημάρχου και απένειμαν στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο τον τίτλο του επίτιμου δημότη Μεγαρέων