Επανήλθε στο θέμα σχετικά με την βιομηχανία Megara Resins της οικογένειας Φάνη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων – Νέας Περάμου Αντώνης Χοροζάνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2018 όπως είχε κάνει νωρίτερα τον ίδιο μήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χοροζάνης, με αφορμή την δυσοσμία η οποία επικρατεί στην περιοχή, έθεσε για δεύτερη φορά το ερώτημα για το κατά πόσο οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνες.
Επεσήμανε μάλιστα το γεγονός ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφέρει γνώμη για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πριν δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χοροζάνης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ανέφερε ότι οι οσμές στην περιοχή της βιομηχανίας είναι έντονες προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. «Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να κάνει ανάλογη έκθεση για τυχόν επικίνδυνα προβλήματα στην περιοχή» είπε, προσθέτοντας ότι αφενός αναγνωρίζει ότι η εν λόγω εταιρεία προσφέρει θέσεις εργασίας αφετέρου πρέπει να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την σύννομη περιβαλλοντική λειτουργία της.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης χαρακτηριστικά είπε ότι αρμόδια για κάθε έλεγχο είναι η Περιφέρεια Αττικής και πρόσθεσε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά ούτε έχει αρμοδιότητα.

Της νέας αναφοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Χοροζάνη είχε προηγηθεί δημόσια ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία έθετε τα ίδια ερωτήματα επισημαίνοντας τα εξής:

  • Η έντονη αυτή δυσοσμία από πού προέρχεται;
  • Είναι επικίνδυνη για τους κατοίκους;
  • Τι παράγει το συγκεκριμένο εργοστάσιο;
  • Πληροί τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας;
  • Τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους;
  • Υπάρχουν οι υποδομές που οφείλει να έχει για την απόθεση στερεών, υγρών και αέριων ρύπων μετά την επεξεργασία των πρώτων υλών;
  • Πόσο απασχόλησε την Δημοτική Αρχή η συγκεκριμένη δραστηριότητα, πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό της περιοχής μας

Κλικ εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης