Εορτάστηκε και φέτος στη Νέα Πέραμο Αττικής η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, με τη δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.
Αρχικά τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναού του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή για τον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου έλαβε χώρα η τέλεση της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Με το πέρας του Αγιασμού, η πομπή, την οποία αποτελούσε: ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος, οι χοροί των ψαλτών, ο Δήμαρχος, οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι και οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της πόλεως, όπου επιβιβάστηκαν σε πλοίο προκειμένου να ριχθεί ο Τίμιος Σταυρός στη θάλασσα.

Για μια ακόμα φορά τηρήθηκε το μικρασιάτικο έθιμο της ρίψεως του Σταυρού, για τον οποίο νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Σαρωνικού ώστε να τον ανασύρουν.
Ο δε πρώτος που ανέσυρε τον Σταυρό, έλαβε ως αναμνηστική ευλογία έναν χρυσό σταυρό προσφορά του καταστήματος κοσμημάτων Μαραβελάκη.

Photo credit: Νίκος Σερτ