Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι ΝΕΜ ΑΟ Ακράτας στα Μέγαρα για την 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής το οποίο έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 91-79, ημίχρονο 48-39.

Δεν ήταν καθόλου εύκολη η δουλειά των Μεγαρέων παρόλο που αντιμετώπισαν μια αποστολή 9 παικτών, οι οποίοι ήταν ικανοί να κάνουν τη ζημιά.
Σίφουνας η Νεανική Εστία στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ψυχοβγάλτες οι Αχαιοί στο δεύτερο και στο τρίτο.
Για τους Μεγαρείς ίσχυσε το «η παρτίδα πρώτα σώζεται και μετά κερδίζεται».
Η διαφορά 12 πόντων την οποία εξασφάλισε η ΝΕΜ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το πολύτιμο μαξιλάρι για τα δύο επόμενα δεκάλεπτα. Σε αυτά τα δεκάλεπτα η διαφορά έφθασε μέχρι τους 14 πόντους υπέρ των γηπεδούχων με τους φιλοξενούμενους να έχουν περιοδικές εξάρσεις και να μειώσουν στους πέντε πόντους στο τέλος του τρίτου και καπάκι στους τρεις στην αρχή του τετάρτου. Όμως τα πολλά φάουλ των φιλοξενουμένων και η φτώχεια στον πάγκο βάρυναν την πλάστιγγα στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου η διαφορά ανέβηκε μέχρι το +17 για να καταλήξει στο τελικό 91-79.

Το ευτύχημα είναι ότι τουλάχιστον στη συγκεκριμένη αγωνιστική η Νεανική Εστία δεν είχε καμία απώλεια παίκτη λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας εν όψει του κρίσιμου ματς της επόμενης αγωνιστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον τοπικό Ιωνικό.
Σημειώνουμε ότι ο Ιωνικός βρίσκεται στη δεύτερη και προνομιούχο θέση η οποία οδηγεί στην Β εθνική ενώ η ΝΕΜ είναι τρίτη με έναν βαθμό πίσω και η νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί μονόδρομο.
Σε περίπτωση νίκης οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση αλλά η ΝΕΜ θα έχει καλύτερη διαφορά πόντων.

Στο μεταξύ το Αιγάλεω σημείωσε το 17/17 και συντηρεί την πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά.
Αμέσως μετά τον Ιωνικό, στη 19η αγωνιστική , η ΝΕΜ υποδέχεται το Αιγάλεω σε ένα ματς το οποίο έχει τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσει στα ίσια.

Για την ώρα η ψυχολογία στους κυανόλευκους είναι πολύ καλή και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 19-22, 18-22, 25-18

Διαιτητές: Ροδίτης, Καραμπιτσάκος
Παρατηρητής: Δ. Δραμεσιώτης
Γραμματεία: Λαρόζα, Λέκου, Αυγουλάς
Γιατρός: Δ. Χατζόπουλος

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Πέτρουλας 6, Κοντόπουλος 12(2), Σπυρόπουλος 6(2), Παλαιοχωρίτης 9(3), Ζακυνθινός 14(1), Μπαλάφας 11(3), Αβραμίδης 8, Μαλούκος 13, Θέος 10, Σιδέρης 2

ΑΟ Ακράτα (Βαρβιτσιώτης, Ζίζηλας): Τσιακμάς 5(1), Ονάσογλου 12(1), Αμβράζης 4, Θανόπουλος 11(3), Γκιζογιάννης 16(1), Γκόβας 10, Σίνης 4, Βεσκούκης 17