Νίκη ισοδύναμη με μια κατηγορία και ένα πρωτάθλημα πέτυχε η ΝΕΜ το βράδυ της Πέμπτης 30/11 στην έδρα της.

Με μια εξαιρετική, ίσως την καλύτερη, εμφάνιση η Νεανική Εστία Μεγαρίδος νίκησε στο κλειστό Αλέκος Σάλτας την βασική διεκδικήτρια του φετινού τίτλου της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ, Ευρυάλη Γλυφάδας, με το επιβλητικό σκορ 78-53, ημίχρονο 37-23.

Οι δύο πρωτοπόροι του ομίλου συναντήθηκαν για τον εξ αναβολής αγώνα της 8ης αγωνιστικής ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας της καταστροφικής πλημμύρας η οποία έπληξε τη Δυτική Αττική.

Με τσιμενταρισμένη άμυνα οι κυανόλευκοι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχαν δεχτεί 33 πόντους έχοντας βάλει 60.

Αφού η βασική πεντάδα είχε θεμελιώσει τη νίκη, από τα μισά της τρίτης περιόδου ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος ξεκίνησε την περιστροφή δίδοντας χρόνο σε όλους τους παίκτες οι οποίοι ξεδίπλωσαν, με ψυχολογική υπεροχή, τις δυνατότητές τους.

Η νίκη της ΝΕΜ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι επιτεύχθηκε σε βάρος ενός εξαιρετικού αντιπάλου ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στην φανταστική άμυνα της γηπεδούχου αλλά και την υπεροχή της μέσα στο καλάθι και στην περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 15-09, 23-10, 18-20

Διαιτητές: Μπούκας, Σπυρόπουλος, Τσολιάκος
Γραμματεία: Παπαδάτος, Μαρούγκας, Μοσκόβης
Γιατρός: Χ. Πέγκος

ΝΕΜ (Μάνταλος, Υφαντής): Καραΐσκος 5 (1), Κοντόπουλος 7(1), Πέτρουλας 5, Μαρούγκας 9(2), Ζακυνθινός, Μπαλάφας 2, Στεφάνου 5(1), Τσολάκης 13(1), Δημάκος, Κεχρής 18(4), Καρατζίογλου 2, Σιδέρης 12

Ευρυάλη Γλυφάδας (Κωνσταντής): Συγλέτος 8(1), Κακκαβάς Π. 3(1), Κόκκινος 11, Λυγερίδης 3, Παρασκευόπουλος 2, Κακκαβάς Γ., Κασπαριάν 10(3), Ψυχογιός, Μαγγανάς 8, Βλάχος 5, Μπούτος, Τσιλάγας 3(1)

*** Γιώργος Μάνταλος: «Αφιερώνω αυτή τη νίκη στους παίκτες μου!»

Ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος, δήλωσε στο Megara.org: «Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά. Η νίκη αυτή ανήκει μόνο σε αυτούς. Η Ευρυάλη είναι μια εξαιρετική ομάδα η οποία έχει τον απεριόριστο σεβασμό μας. Τους αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη προσήλωση. Είχαμε μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται και τα παιδιά μας απέδωσαν στο 100%. Αυτοί οι παίκτες κάνουν όλη τη δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος που τους έχω στη διάθεσή μου και επίσης είμαι ικανοποιημένος με τη διοίκηση η οποία τους έθεσε στη διάθεσή μου. Τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο.
Συνεχίζουμε χωρίς παύση, με τα κεφάλια κάτω, και αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια προσπάθεια»