Συνεχίζοντας τις δράσεις της, η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων, παρουσίασε το νέο, πέμπτο σχετικό με τα Μέγαρα, ιστορικό-κοινωνικό βιβλίο του ομότιμου καθηγητή Στέλιου Γκίνη με τίτλο «Η ζωή στα Μέγαρα προ των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913».
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά σε όλα τα σχετικά κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά θέματα και δίδεται έμφαση στον τρόπο ζωής και την φυσική περιγραφή του περιβάλλοντος.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται θεατρικό έργο, σε δύο πράξεις, του ίδιου συγγραφέα με τίτλο «Το αμίλητο νερό».
Στο θεατρικό παρουσιάζονται, στο τοπικό ιδίωμα, κοινωνικές, οικονομικές συνήθειες, δοξασίες και οικονομικές δοσοληψίες της τοπικής οικογένειας, με την μεταφορά στην σκηνή τα τεκταινόμενα ανάμεσα στα μέλη μιας τυπικής Μεγαρικής οικογένειας.

Για μια ακόμα φορά κ. Στέλιος Γκίνης αποτυπώνει στο χαρτί την αγάπη του για τον τόπο και με την χαρακτηριστική γλαφυρότητα η οποία τον χαρακτηρίζει αποσκοπεί να την διασπείρει στην σύγχρονη κοινωνία και να την αφήσει ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα μέλη της Λέσχης, με την σημαντική καθοδήγηση της φιλολόγου Εύης Γεωργαντά, ανάγνωσαν τμήματα του βιβλίου με μουσική υπόκρουση, όπως συνηθίζουν.
Έπαιξαν οι Αντιγόνη Παπαηλία, Κώστας Χατζόπουλος, Σπύρος Στρατούρης, Δημήτρης Μαυρονάσος, Γιάννης Καλλιάς.
Τραγούδησε Ιωάννα Μουρτζούκου.

Το βιβλίο, εκδόσεις Νάστου, προλογίζει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Κλεάνθης Βαρελάς, πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων ενώ η έκδοσή του πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Θανάση Μαρτίνου.

Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν