Ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, η Νεανική Εστία αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου, ισχυρότερου διοικητικού οργάνου.

Το ενδεχόμενο της ανόδου της ομάδας μπάσκετ στη δεύτερη εθνική κατηγορία, οι μεγαλύτερες απαιτήσεις και τα μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη τα οποία ενδέχεται να προκύψουν, κάνουν τους νυν διοικούντες να προετοιμάζονται για μια πλέον απαιτητική περίοδο.

Αν και η ομάδα τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της και σύμφωνα με τα ισχύοντα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος παραμένει στην κατηγορία, η διοργανώτρια αρχή διοργάνωσε αγώνα κατάταξης – μπαράζ – μεταξύ των τρίτων του πρώτου και του δευτέρου ομίλου.
Στα μπαράζ η ΝΕΜ πέτυχε το καλύτερο και κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των επιλαχόντων. Αυτό το οποίο περιμένει τώρα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα 2019 – 2020 και η ύπαρξη κενών θέσεων λόγω μη συμμετοχής κάποιων από αυτές ώστε να πληρώσει τυχόν κενό.

Με αυτά τα δεδομένα η Νεανική Εστία προετοιμάζεται να διαμορφώσει μια ισχυρότερη ομάδα η οποία θα μπορέσει να σταθεί στη Β εθνική. Σε περίπτωση που δεν ανέβει, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής με μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία θα διεκδικήσει και πάλι την άνοδο.

Η γενική συνέλευση έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 16:00 στο πνευματικό κέντρου του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο δύο ώρες αργότερα, δηλαδή ώρα 18:00.