Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ προκρίθηκε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, για πρώτη φορά νικώντας στον δεύτερο ημιτελικό τον ΑΣ Πέρα με σκορ 69-62, σκορ ημιχρόνου 33-21.
Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού Κρόνο Αγίου Δημητρίου ο οποίος νίκησε τον Άρη Νικαίας.
Με εμφανές το τρακ του πρωτάρη οι παίκτες της ΝΕΜ στάθηκαν πολύ καλά, έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν και νίκησαν έναν εξαιρετικό αντίπαλο ο οποίος παρουσιάστηκε διαβασμένος και πίεσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αναγκάζοντας τους Μεγαρείς σε λάθη και αστοχίες.
Το ανιχνευτικό πρώτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες ακολούθησε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο εκ μέρους της ΝΕΜ όπου με ένα ξέσπασμα του Νίκου Κοντόπουλου από το δεύτερο μέχρι το τέταρτο λεπτό της περιόδου πέτυχε τρία διαδοχικά τρίποντα τα οποία αφενός έκτισαν διαφορά 12 πόντων αφετέρου ανέβασαν την ψυχολογία των κυανολεύκων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το πιο αποδοτικό για τη ΝΕΜ αφού ολοκληρώθηκε με ένα επί μέρους σκορ 11-22 και την οδήγησε στο ημίχρονο με σκορ 33-21.

Στη συνέχεια ο ΑΣ Πέρα αφυπνίσθηκε και πίεσε με αξιώσεις για να φθάσει πέντε λεπτά πριν τη λήξη να μειώσει στον πόντο, 52-51.
Στο σημείο αυτό η μαεστρία του Μάνταλου, η ψυχραιμία των παικτών της ΝΕΜ και η αστοχία και τα λάθη αυτών του Πέρα διατήρησαν την πρωτοπορία των Μεγαριτών η οποία έφθασε στο τελικό 69-62.

Η νίκη της ΝΕΜ γέμισε χαρά τις εκατοντάδες οπαδούς και φίλους της οι οποίοι κατέκλυσαν το Γιώργος Τσαλδάρης στη Νέα Πέραμο και όποια κι αν είναι η εξέλιξη του τελικού το Σάββατο η ΝΕΜ θα έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 11-10, 22-11, 13-18, 23-23

Διαιτητές: Θεονάς Μπούκας , Αργυρούδης
Γραμματεία: Χαϊμαλάς, Λαρόζα, Πάλλας
Κομισσάριος: Κούλης Τσίχλας
Γιατρός: Μ. Σουκάκος