Τραυματισμένη, αλλά διατηρώντας την παραμονή της στην τροχιά πρωταθλήματος, βγήκε η Νεανική Εστία παρά την ήττα της στην Κάτω Αχαΐα από την τοπική ΑΟ Αχαγιά ’82 με 68-62, ημίχρονο 39-36 στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.
Ήταν μια κακή ημέρα για τους Μεγαρείς οι οποίοι θα πρέπει να την ξεχάσουν το συντομότερο ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν εφόσον καμία ελπίδα δεν έχει χαθεί για την εκπλήρωση του στόχου.

Ήταν η 12η αγωνιστική όπου η ΝΕΜ πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν. Νευρική, χωρίς συγκέντρωση, με κάτω από 50% ευστοχίας στις βολές δεν μπόρεσε να βγει νικήτρια και να ισχυροποιήσει την θέση της παραμένοντας έναν βαθμό πίσω από το πρωτοπόρο Αιγάλεω.
Θετικό της έκβασης μετά την αγωνιστική για τη ΝΕΜ είναι η ήττα του Ιωνικού Ν.Φ. από το πρωτοπόρο Αιγάλεω γεγονός το οποίο συντηρεί τη δεύτερη θέση της.
Εκτός της φτωχής εμφάνισης οι κυανόλευκοι είχαν να αντιμετωπίσουν την ανεκτική διαιτησία των Ρίζου και Νάστου οι οποίοι επέτρεψαν το πολύ σκληρό παιχνίδι της οριακής σε βάθος Αχαϊκής ομάδας και συντήρησαν τη συμμετοχή στο παιχνίδι παικτών οι οποίοι θα έπερεπε να έχουν αποβλήθει από νωρίς με πέντε φάουλ.
Αν στους δύο παράγοντες προστεθεί και η πολύ σκληρή έδρα των Αχαιών τότε δημιουργείται το πλεκτό της ήττας.
Να προσθέσουμε ότι η κακή στατιστική των βολών 50% (13/26) επιδεινώνεται με την ακόμα χειρότερη επίδοση των 2/8 στο τελευταίο δίλεπτο.

Παρά ταύτα ο στόχος της ΝΕΜ παραμένει ο ίδιος μετά το αποτέλεσμα στο Αιγάλεω. Θα ήταν όμως πολύ διαφορετικά τα πράγματα και θα είχει τεράστιο αβαντάζ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος σχεδόν βέβαιη.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου όπου η ΝΕΜ υποδέχεται την ΑΕ Ν. Κηφισιάς.