Το φαινόμενο ΝΕΜ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν δεν παύει να μας εκπλήσσει.
Ακόμα ένα τριήμερο δηλαδή Σάββατο Κυριακή Δευτέρα (αυτές που μας πέρασαν) κύλησε με νίκες όλων τον τμημάτων του συλλόγου τα οποία αγωνίζονται σε πρωταθλήματα.
Δεν είναι μόνο η πρωταθλήτρια πρώτη ομάδα η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο και κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν στην επόμενη κατηγορία. Είναι και οι από κάτω κατηγορίες των προ-μίνι, μίνι και παγκορασίδων που σημείωσαν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα πρωταθλήματα.

Παρά το γεγονός ότι το πέρασε το Πάσχα, ορόσημο στο οποίο συνήθως οι περισσότερες ομάδες τερματίζουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εν όψει του καλοκαιριού τα αγωνιστικά τμήματα της ΝΕΜ συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ και διακρίνονται.
Το τριήμερο, λοιπόν, των απόλυτων νικών έχει ως εξής:
Οι παγκορασίδες του Τάσου Μωραΐτη πέρασαν το Σάββατο με εντυπωσιακό διπλό 27-45 από τον πανίσχυρο Ιωνικό Νικαίας, την Κυριακή το προ-μίνι (γεννηθέντες 2006) του Κώστα Μπαστούνη επίσης επιβλήθηκε εκτός έδρας του Πειραϊκού με το εμφατικό 23-61 και το Μίνι (γεννηθέντες 2005) επίσης του Κώστα Μπαστούνη επικράτησε στο Σάλτας με 57-41 της Ν. Περάμου και τέλος την Δευτέρα η πρωταθλήτρια αντρική μας ομάδα κέρδισε και τον Πόλις στην Καλλιθέα με 58-75 παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ και έχοντας 7 under22 αθλητές στην σύνθεσή της!

Με αυτά και μ’ αυτά η ΝΕΜ, θέλοντας να κάνει ευρύτερα γνωστή τη θριαμβευτική της πορεία, πέρα από τα ρεπορτάζ το τοπικού τύπου, απευθύνει την ανοικτή επιστολή προς τους φίλους της, θέτει τα πράγματα στη θέση τους και με στοιχεία ζητά τη στήριξη, ηθική και υλική των φιλάθλων και οπαδών της.

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Αγαπητοί μας γονείς,
το να αναγγέλλεις ότι λειτουργείς μια Ακαδημία ή μια Σχολή ή όπως και αν το ονομάσεις είναι εύκολο και δεν κοστίζει τίποτα. Το να το αποδείξεις όμως, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία… Εμείς στην Ν.Ε.Μ. κόντρα στον «κομπογιαννιτισμό», στην εξαπάτηση και τον οπορτουνισμό, που έχουν καταντήσει μάστιγα στην περιοχή μας, δουλεύουμε ακατάπαυστα, προσλαμβάνουμε συνεχώς νέους προπονητές-δασκάλους, έχουμε να επιδείξουμε σοβαρά αποτελέσματα, που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση και το κυριότερο, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε τον τρόπο, ώστε να έχουν τα παιδιά μας μια συνεχώς καλύτερη εκπαίδευση στο μαθησιακό αντικείμενο του μπάσκετ. Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της Υποδειγματικής Σχολής Καλαθοσφαίρισης της Ν.Ε.Μ. είναι σχεδόν διπλάσια από τα έσοδά της. Εκεί λοιπόν, που οι άλλοι «λιγουρεύονται» έσοδα και πασχίζουν να μας μιμηθούν, για να βάλουν και αυτοί «κάτι στην τσέπη», εμείς απαντάμε με την επιστροφή όλων των χρημάτων, που πληρώνουν τα παιδιά μας, στο Σχολείο μας αλλά και με την επιχορήγηση διπλάσιου ποσού από το μπάτζετ μας, γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουν τα παιδιά μας μπάσκετ και όχι η ιδιοτέλειά μας…
Γιατί στην Ν.Ε.Μ. κάθε ευρώ που δίνεις «πιάνει τόπο»…