Χθες, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου έδωσε την πρώτη παράσταση του κλασσικού έργου – κωμωδία Νεφέλες του Αριστοφάνη σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Κατερίνας Κωστή.
Το έργο ανεβαίνει για μια ακόμα παράσταση, σήμερα 8 Απριλίου 2017 στον χώρο πολιτισμού Πέραμος. Ώρα έναρξης 20:30

Για μια ακόμα φορά η φιλόλογος – θεατροπαιδαγωγός Κατερίνα Κωστή, ξεδιπλώνει το ταλέντο της με την μετάφραση, διασκευή και προσαρμογή των διαχρονικών ιδεών του Αριστοφάνη στο σήμερα.
Με εύστοχες παρομοιώσεις και παραλληλισμούς παρουσιάζει τα θέματα τα οποία απασχολούσαν την αθηναϊκή κοινωνία εκείνο τον καιρό και αναδεικνύει το πόσο επίκαιρα παραμένουν πολλά από αυτά.
Με καθοδηγήτρια την Κωστή, τα μέλη του θιάσου κινούνται και στέκονται στη σκηνή με άνεση και αποδίδουν τους διαλόγους πολύ ανώτερα από τον τρόπο που θα περίμενε κάποιος να κάνουν οι μαθητές του λυκείου.

Εξαιρετικός  ο φωτισμός, η επιλογή των χρωμάτων και τα εφέ του Σπύρου Κρεμμύδα, αναδεικνύουν την κίνηση, τα ενδύματα και προσδίδουν την απαιτούμενη έμφαση στο θέαμα.

Η ποιότητα του ήχου θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Διανομή
Στρεψιάδης: Σπύρος Ανδριόπουλος
Υπηρέτης: Σκέρντι Κονόμι
Φειδιππίδης: Γιάννης Γιαννόπουλος
Μαθητής Α: Παναγιώτα Σμαρδά
Μαθητής Β: Πένυ Μιχαήλη
Σωκράτης: Εριφίλη Σουλελέ

Νεφέλες – Χορός:
Κορυφαία: Έλενα Δημοπούλου

Παναγιώτα Βλάχου, Μαρία Δούκα, Μαρία Γκοτόσια, Σμαρδά Παναγιώτα, Βιβή Λελεκοπούλου, Βασιλική Κατσαρέλου, Μαρία Τσιώρη, Πένυ Μιχαήλη, Σπυριδούλα Δημητροπούλου, Μαρία Στεφανάτου, Ιωάννα Τσώλα, Ειρήνη Στεργίου

Δίκαιος Λόγος Α: Ειρήνη Στεργίου
Δίκαιος Λόγος Β: Ιωάννα Τσώλα
Άδικος Λόγος Α: Μαρία Δούκα
Άδικος Λόγος Β: Σπυριδούλα Δημητροπούλου
Πασία: Μαρία Τσιώρη
Αμυνία: Παναγιώτα Βλάχου

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Κατερίνα Κωστή
Φωτισμός: Σπύρος Κρεμμύδας

Στην παράσταση ακούγονται συνθέσεις των Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Κωστή Χαλάτση, Παναγιώτη Καλιντζόπουλου, Κωστή Μαραβέγια, καθώς και οι συνθέσεις των Νεφελών από τον Σταμάτη Κραουνάκη για την παράσταση της κωμωδίας από το Θ.Ο.Κ. σε διασκευή των μεταφράσεων του Κ.Χ. Μύρη