Συνεδρίασε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου με σειρά θεμάτων από τα οποία ξεχωρίζει αυτό της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας έως και τη Νέα Πέραμο.
Στο παρελθόν οι κάτοικοι της Νέας Περάμου έχουν εκφράσει την επιθυμία τους είτε μέσω του Δήμου Νέας Περάμου είτε μέσω του Τοπικού Συμβουλίου, στη μετά Καλλικράτη εποχή, να ενταχθεί η Νέα Πέραμος στην αρμοδιότητα του ΟΑΣΑ. Και αυτό αφού η ένταξη θα μειώσει το κόστος της διαδρομής προς την Ελευσίνα και περαιτέρω προς την Αθήνα.
Ταυτόχρονα η ένταξή του στην ακτίνα εξυπηρέτησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας πιστεύεται ότι θα εξισώσει την τιμή του εισιτηρίου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Και το παρόν Συμβούλιο εξέφρασε ομόφωνα την πρόθεσή του να συνεχίσει την προσπάθεια με παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ και στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Μεγαρέων σε Δήμο Μεγάρων – Νέας Περάμου όπου ο Πρόεδρος Γιάννης Σεβαστής ενημέρωσε τους Συμβούλους και τους παρισταμένους κατοίκους για την απόφαση την οποία είχε λάβει προ δύο ημερών ο Δήμος Μεγαρέων να συνεχίζει να υποστηρίζει το αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στην οδό Αναπάυσεως μετά το Κλειστό Γιώργος Τσαλδάρης για το λόγο ότι σε εκείνο το διάστημα έχουν γίνει ατυχήματα και εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος εφόσον η Αναπαύσεως ανηφορίζει ώστε να διασχίσει τη γέφυρα του αποχετευτικού αγωγού και βόρεια πλευρά του δρόμου βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Σύμβουλος Παναγιώτης Βάγιας επεσήμανε την ανάγκη για πλήρη λειτουργία του πίνακα ελέγχου του συστήματος αποχέτευσης προσθέτοντας ότι η παρούσα λειτουργία του είναι πλημμελής.

Επίσης ο κ. Παναγιώτης Βάγιας επίσης πρότεινε στο Συμβούλιο να εφαρμοσθεί  μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση των πρακτικών των συνεδριάσεων.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων παρευρέθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος Σταύρος Ν. Φωτίου.
Επίσης παρευρέθηκε ο κ. Γιάννης Σαρηκώστας, πρόεδρος του Συλλόγου Άγιος Παντελεήμονας ο οποίος μετέφερε στο Συμβούλιο θέματα τα οποία απασχολούν την περιοχή του.