Τη θλίψη της εκφράζει η κ. Κατερίνα Μπαμπαλού, Δημοτική Σύμβουλος, για όσα συνέβησαν στη διαδικασία ταφής της αγαπημένης μητέρας της στο κοιμητήριο Νέας Περάμου κατά τη διάρκεια της ταφής την 1η Ιουλίου 2021.
Όπως διαπίστωσε η ίδια και οι παρόντες συγγενείς και φίλοι τη στιγμή της ταφής, οι διαστάσεις του στομίου του τάφου ο οποίος είχε διανοιχθεί δεν επαρκούσαν για την είσοδο της σορού και την ταφή. Έπρεπε συνεπώς ο τάφος να διαπλατυνθεί. Εκείνη τη στιγμή όπου η οικογένεια θρηνούσε την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, απέδιδε τον τελευταίο αποχαιρετισμό και όλα έπρεπε προχωρήσουν σύμφωνα με τη διαδικασία, έπρεπε οι ίδιοι να μεριμνήσουν για τη διαπλάτυνση του τάφου. Η διαπλάτυνση έγινε εκ των ενόντων με συμμετοχή μελών της οικογένειας και τελικά με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών πραγματοποιήθηκε η ταφή.

Η κ. Μπαμπαλού διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία και αναστάτωση την οποία υπέστη αυτή και η οικογένειά της και επισημαίνει ότι η κατάσταση στο δημοτικό κοιμητήριο είναι οριακή. Δεν περισσεύει χώρος για διάνοιξη νέων τάφων και ο συνωστισμός των υπαρχόντων τάφων δεν πάει άλλο. Όπως μας πληροφόρησε πρόκειται να προβεί σε μήνυση κατα παντός υεπυθύνου με αιτιολογία την προσβολή νεκρού.

Παρών στο θλιβερό γεγονός της συνεργάτριας και δημοτικής συμβούλου του συνδυασμού του ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο κοιμητήριο. Δήλωσε ότι ο χώρος είναι κορεσμένος καθώς και το υπέδαφος. Ελλοχεύει  δε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Για να πάψουν να διανοίγονται νέοι τάφοι στους διαδρόμους είναι ανάγκη να γίνει άμεσα επέκταση του κοιμητηρίου.
Την ανεπαρκή διάνοιξη του τάφου επιτέλεσε συμβασιούχος υπάλληλος, απόντος του αρμοδίου υπαλλήλου. Δεν θεωρεί ότι ο αρμόδιος υπάλληλος φέρει ευθύνη για το γεγονός αλλά πιστεύει ότι η αρμόδια Υπηρεσία έπρεπε να τον είχε καθοδηγήσει ουτωσώστε η διανοιξη να ήταν επαρκής και να μην είχαν δημιουργηθεί αυτές οι θλιβερές εξελίξεις.
Τέλος ο κ. Βαρελάς πρόσθεσε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν προσδίδουν τον πρέποντα σεβασμό στους νεκρούς και ότι στο μέλλον ο Δήμος θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός.