Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τοπικών παραγόντων, επιχειρηματιών και άλλων κατοίκων εναντίον του προαναγγελθέντος κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Νέα Πέραμο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.
Η συγκέντρωση έγινε έξω από το υπό διακοπή λειτουργίας κατάστημα  σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί, ή τουλάχιστο να καθυστερήσει, το κλείσιμο το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις 14 Ιουνίου.
Αντιπροσωπεία δημοτικών παραγόντων υπό τον δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη επισκέφθηκαν τον διευθυντή του καταστήματος και τον ενημέρωσαν ότι το κλείσιμο του καταστήματος θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους της Νέας Περάμου οι οποίοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στα Μέγαρα προκειμένου να συναλλάσσονται.
Ας σημειωθεί ότι η Νέα Πέραμος, ως θέρετρο, κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από συνταξιούχους οι οποίοι, κυρίως, θα υποστούν τις συνέπειες της μη ύπαρξης τραπεζικού καταστήματος.

Το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος εντάσσεται στο σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας, όπως και των υπολοίπων συστημικών τραπεζών, περιορισμού των λειτουργικών εξόδων προκειμένου να παραμείνη ανταγωνιστική.
Η ΕΤΕ στο τέλος του 2018 είχε περιορίσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε 400 από 480 ενώ έως το τέλος του 2021 αυτά θα πρέπει να έχουν περιοριστεί μεταξύ 250 και 300.

Από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δηλώθηκε στο Megara.org ότι η εν λόγω απόφαση είναι αμετάκλητη έχοντας ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος με την υποσημείωση ότι το μηχάνημα συναλλαγής θα παραμείνει στη Νέα Πέραμο και θα εμπλουτισθούν οι δυνατότητές του οι οποίες πλέον θα περιλαμβάνουν και δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων.
Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την κατανόησή του για τα προβλήματα τα οποία θα προκύψψουν και δήλωσε ότι η τράπεζα θα συνεχίζει να φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ανθρώπους της.

Δηλώσεις κατά του κλεισίματος του καταστήματος έκαναν οι Αντώνης Χοροζάνης και Άγγελος Μακρυγιάννης.

Ο κ. Χοροζάνης, τασσόμενος κατά του κλεισίματος, επεσήμανε τον κοινωνικό ρόλο των τραπεζών και υποστήριξε ότι θα πρέπει η Εθνική Τράπεζα να λάβει υπόψη της τον κοινωνικό ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει. Πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να εξαρτά τη λειτουργία της μόνο από την άποψη της κερδοφορίας. “Οι τράπεζες”, είπε, “πήραν χρήματα από το κράτος για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Αντί όμως να εκπληρώσουν το στόχο αυτό για τον οποίο πληρώθηκαν κλείνουν καταστήματά τους ενώ ταυτόχρονα αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους”.

Ο κ. Μακρυγιάννης επίσης τάχθηκε κατά του κλεισίματος του καταστήματος και τόνισε ότι αυτή είναι μια ακόμα πράξη η οποία συντελεί στην υποβάθμιση του Δήμου Μεγαρέων, ύστερα από την απομάκρυνση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, της ΔΟΥ, της ΔΕΗ και άλλων.