Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσήλθαν κάτοικοι της Νέας Περάμου έξω από το δημαρχείο, την Πέμπτη 21 Μαΐου, με αντικείμενο την επικείμενη κατασκευή κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων σε πρώην στρατόπεδο στην περιοχή Κουμίνδρι.
Τη συγκέντρωση είχαν συγκαλέσει μέλη της Ανεξάρτητης Τοπικής Δημοτικής Κίνησης με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Σεβαστή που ήταν ο πρώτος ο οποίος ανέδειξε το θέμα όταν ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης δήλωνε άγνοια.

Οι συγκεκριμένοι παρακολούθησαν σε ταυτόχρονη προβολή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε με σκοπό τον προγραμματισμό αντιδράσεων ώστε να μη δημιουργηθεί το hot spot.

Ο δήμαρχος έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη δημιουργία του κέντρου στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων δεδομένου ότι θα πρόσθετε περαιτέρω υποβάθμιση στις ήδη υποβαθμισμένες περιοχές του.

Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος παρουσίασε σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο δηλώνεται η κάθετη άρνηση των Μεγαρέων και Νεοπεραμιωτών να επιτρέψουν την κατασκευή του κέντρου και δηλώνεται με παραδείγματα η υποβάθμιση την οποία έχει δεχτεί η περιοχή από της αποφάσεις του Κράτους.

Μίλησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιχειρηματολόγησαν παραθέτοντας τα δικά τους επιχειρήματα.

Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ο οποίος επίσης δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του με την κατασκευή του κέντρου.

Η τελική μορφή του ψηφίσματος θα διαμορφωθεί σήμερα Παρασκευή και θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό και άλλους αποδέκτες.