Στην εποχή των θερινών σινεμά μεταφέρει τη Νέα Πέραμο η πρωτοβουλία του Δήμου να επαναλειτουργήσει τον κινηματογράφο Σινέ Κύζικος ο οποίος παρέμενε κλειστός επί χρόνια.

Το γεγονός της «αναβίωσης» του θερινού κινηματογράφου αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτισμού από το δήμο Μεγαρέων, ο οποίος, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες του αντιδημάρχου Νέας Περάμου Λευτέρη  Κοσμόπουλου, με την αρωγή του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρου Κορώση, αλλά και την στήριξη του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Δημ. Λιώτα.

Σε συνεργασία, αυτοί οι δημοτικοί αξιωματούχοι, προχώρησαν στις διαδικασίες επαναλειτουργίας του κινηματογράφου, προσφέροντας μια ακόμα εναλλακτική πηγή καλοκαιρινής ψυχαγωγίας.

Η παρουσίαση του κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 5 Ιουνίου παρουσία πολλών δημοτικών παραγόντων και του ίδιου του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος αναφέρθηκε το γεγονός της επαναλειτουργίας ως προϊόν συνεργασιών με σκοπό την υπηρεσία του πολιτισμού. Το έργο εντάσσεται στις προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου να υπηρετήσει τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως το καλοκαίρι του 2019 θα λειτουργεί θερινός κινηματογράφος και στα Μέγαρα.

Ο Σινέ Κύζικος έχει χωρητικότητα 390 ατόμων, θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επτά ημέρες την εβδομάδα και με δύο προβολές
Πρώτη 19:00 και δεύτερη 23:00.

Τιμές εισιτηρίου πολύ προσιτές.
Γενική είσοδος €6.00
Με έκτπωση: €5.00