Εκ μέρους ομάδας ιδιοκτητών επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο επιχειρείται η ανασύσταση και ανασυγκρότητη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα της Νέας Περάμου στην οποία συμμετείχαν είκοσι περίπου ιδιοκτήτες λιανικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων εστίασης προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τον υπάρχοντα Εμπορικό Σύλλογο ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια για περισσότερα από 5 χρόνια.

Κοινός τόπος είναι ότι η τοπική επιχειρηματική κοινότητα έχει ανάγκη την ύπαρξη ενός συλλογικού οργάνου το οποίο θα εκπροσωπεί τις νόμιμες και νομοταγείς επιχειρήσεις και θα αποτελεί έναν αποδεκτό και αναγνωρισμένο συνομιλητή προς ανώτερες αρχές και συνδικαλιστικά όργανα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν παλαιά μέλη του Συλλόγου αλλά και νέα τα οποία επιθυμούν να υπάρξει ένα αξιόπιστο σωματείο στο οποίο θα ενταχθούν.
Μεταξύ των παρόντων ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Δήμος Λιώτας, οι νεοεκλεγέντες στα αυτοδιοικητικά όργανα Κατερίνα Μπαμπαλού και Γιάννης Σεβαστής.

Επίσης περευρέθηκαν Κλεάνθης Βαρελάς, πρώην αντιδήμαρχος Μεγαρέων και ο έμπειρος στα συνδικαλιστικά ζητήματα των επιχειρήσεων Άγγελος Μακρυγιάννης.

Ο κ. Βαρελάς υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ανασύστασης και επαναλειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου ώστε μεταξύ άλλων να υπάρξει αναγνωρισμένος και θεσμοθετημένος εκπρόσωπος των επιχειρηματιών στο Δήμο και σε άλλα Όργανα της Διοίκησης.

Ο κ. Μακρυγιάννης εξέφρασε την ίδια άποψη με τον κ. Βαρελά ενώ πρόσθεσε πολλές διαδικαστικού τύπου συμβουλές προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Οι συγκεντρωμένοι έλαβαν απόφαση να επιδιώξουν συνεργασία με τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους του αδρανούς Εμπορικού Συλλόγου και να προβούν το συντομότερο στις απαιτούμενες διοικητικές και νομικές ενέργειες ώστε να ξεπερασθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να επανασυσταθεί ο σύλλογος.