Από τον Δήμο Μεγαρέων έγινε γνωστό ότι οι νυκτερινοί ψεκασμοί στη Νέα Πέραμο οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής το βράδυ της 13ης προς τη 14η Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος των εξής οδών.
Περιφερειακά των οδών Φανερωμένης, Γ. Παπανδρέου, 25ης Μαρτίου και περιμετρικά του νεκροταφείου.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προειδοποιούσε για ψεκασμό μόνο κατά μήκος των οδών 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
Η χρονική περίοδος παραμένει η ίδια, δηλαδή από 23:00 έως 05:00
Κατά τα λοιπά, οι προφυλάξεις παραμένουν οι ίδιες, ως εξής:
Την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρες που αναφέρονται θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία των πολιτών ΚΑΙ για μια ώρα μετά τον ψεκασμό, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.
Η ενέργεια αυτή, είναι έκτακτη γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.
Η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εάν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:
- Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα και αφήστε τα κλειστά, για μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
- Παραμείνετε στα σπίτια σας όσο διαρκεί ο ψεκασμός (ιδιαίτερα άτομα με προβλήματα υγείας) και κλείστε τα κλιματιστικά.
- Μαζέψτε τη μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών και τα τρόφιμα από πριν και για μια ώρα μετά τον ψεκασμό.
- Απομακρύνετε ή σταβλίστε τα ζώα και προφυλάξτε τα μικρά τους, κατά τη διέλευση του ψεκαστικού οχήματος.
- Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές
Σε περίπτωση έκθεσης στα πυρεθροειδή μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τηλεφωνήστε στο τηλ 210 7793777- 2105212054 και 2105212000