Με εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων συναντήθηκε στη Νέα Πέραμο ο Κλεάνθης Βαρελάς, υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων του κ. Βαρελά με συλλογικούς φορείς προκειμένου να καταγραφούν τα θέματα τα οποία τους απασχολούν και να περιληφθούν στο πρόγραμμά του.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι εξής σύλλογοι: Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών, Χορευτικός Όμιλος Νέας Περάμου Αττικής, Νηρέας, Ένωση Νέας Περάμου Μεγάρων, ΑΓΣ Νέας Περάμου, Νηρέας, Άτταλος, Σκίρων, Σύλλογος Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεκίνησε τη συζήτηση περιγράφοντας τη βασική τη θεμελιώδη άποψή του ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό επιτελούν πολύ σημαντικό έργο στην κοινωνία και ότι χαίρουν του σεβασμού του για το έργο το οποίο επιτελούν.

Κατ’ αρχάς ομόφωνα οι σύλλογοι είπαν ότι τέτοιες συναντήσεις με σκοπό την καταγραφή των των θεμάτων και των απόψεων πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε η Δημοτική Αρχή να είναι πάντοτε ενήμερη.
Κατά τη συζήτηση έγινε φανερό ότι οι εν λόγω σύλλογοι περίμεναν περισσότερη στήριξη εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων, τόσο υλική όσο και ηθική, με τα παράπονα να απευθύνονται όχι μόνο στην παρούσα διοίκηση αλλά και στην προηγούμενη από τον χρόνο που συγχωνεύθηκαν οι Δήμοι Μεγαρέων και Νέας Περάμου.
Τα κυρίως προβλήματα περιγράφονται στη διακοπή οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από τον Δήμο, στην έλλειψη επαρκών αθλητικών υποδομών, στην κατάσταση των υποδομών, στην κάλυψη των μετακινήσεων των ομάδων, είτε αθλητικού είτε λαογραφικού σκοπού.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη κατασκευής ενός γυμναστηρίου το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες εθνικού ή και διεθνούς επιπέδου με την επισήμανση ότι υπάρχουν σύλλογοι όπως ο Νηρέας και άλλοι πολεμικών τεχνών οι οποίες έχουν εκπροσώπηση στις εθνικές ομάδες και είναι εφικτό τέτοιες διοργανώσεις να γίνονται στο Δήμο. Οι εν λόγω διοργανώσεις, εκτός από την καλλιέργεια των αθλημάτων θα μπορούν να ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Ως κακό παράδειγμα αναφέρθηκε η έλλειψη καταλλήλου αγωνιστικού χώρου που θα φιλοξενούσε αγώνες βόλεϊ Α1 κατηγορίας στην οποία βρέθηκε πρόσφατα η Νέα Πέραμος και αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί έδρες είτε στην Ελευσίνα είτε στους Αγίους Θεοδώρους.

Αναφορικά με τις δύο μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, η ψαράδικη βραδιά και το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, η συγκλίνουσα άποψη ήταν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο πολιτιστικό αυτό καθ’ αυτό κομμάτι και να μη διοργανώνονται φιέστες και μάλιστα με εισιτήριο.

Ο Μανώλης Κάμπαξης, πρόεδρος του Μίμα και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, διατύπωσε την πρόταση να θεσμοθετηθεί ένα ετήσιο συνέδριο των συλλόγων με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια ομοσπονδία συλλόγων. Με αυτό το σκεπτικό αφενός θα καταγράφονται τα προβλήματα και θα προωθούνται λύσεις, αφετέρου θα ασκεί συμβουλευτικό χαρακτήρα και αν χρειαστεί πίεση προς τον Δήμο ώστε να προωθούνται λύσεις σε προβλήματα όπως αυτά τα οποία περιγράφηκαν.

Αφού άκουσε προσεκτικά όλες τις απόψεις, ο Κλεάνθης Βαρελάς συνόψισε:
Το πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την οικονομική ενίσχυση.
Είπε ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διαθέτει το 1,5% των τακτικών εσόδων του για ενίσχυση τοπικών συλλόγων. Μπορεί επίσης να καλύπτει ή να βοηθά προς την κάλυψη εξόδων για αθλητικό και υγειονομικό υλικό.
Είναι επιβεβλημένο και θα πραγματοποιηθεί η αγορά δύο λεωφορείων (όχι της δημοτικής συγκοινωνίας) για την μεταφορά των αθλητών. Πρόσθεσε δε ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με τον σωστό οικονομικό σχεδιασμό.
“Ο Δήμος πρέπει να υποστηρίζει και να βοηθά αυτούς οι οποίοι στηρίζουν τον πολιτισμό και παράγουν αθλητισμό”, είπε συμπερασματικά.
Αναφορικά με την συγκρότηση διασυλλογικού φορέα, ο κ. Βαρελάς διατύπωσε την σύμφωνη άποψή του αναφερόμενος στην Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας η οποία όντας δευτεροβάθμιο και πολυπληθέστερο όργανο έχει καταφέρει πολλά στους τομείς τους οποίους υπηρετεί.