Το παράδειγμα της Κινέτας ακολουθεί και η Νέα Πέραμος όπου μερίδα των κατοίκων ιδρύει ανεξάρτητη δημοτική κίνηση προκειμένου να διεκδικήσει την διοίκηση της τοπικής Κοινότητας.

Σημαντική πολιτική κίνηση σε επίπεδο κοινότητας πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 με συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νέας Περάμου.
Ομάδα κατοίκων η οποία προς το παρόν εκπροσωπείται από τους Γιάννη Σεβαστή, Μαλβίνα Φραγκούλη, Θωμαή Λιώτα και Γιάννη Ψωμιάδη προκρίνει τη διαμόρφωση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου από Νεοπεραμιώτες το οποίο θα αποκτήσει διεκδικητικό χαρακτήρα έναντι της βαρύτητας των Μεγάρων στον καταμερισμό των πόρων και της εν πολλοίς μονομερούς κατανομής εις βάρος του τέως δήμου.

Από τη συζήτηση στην οποία παρευρέθηκαν περίπου πενήντα άτομα βγήκε ξεκάθαρη εικόνα ότι η κοινωνία της Νέας Περάμου βράζει και αισθάνεται αδικημένη από τις διοικήσεις του Δημου Μεγαρέων όπου ηγείται Μεγαρίτης Δήμαρχος.
Με τις τοποθετήσεις τους οι εισηγητές αλλά και οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ανάγκη να υπάρξει μια δυνατή φωνή στη Νέα Πέραμο η οποία θα προχωρήσει τοπικά θέματα τα οποία έχουν μείνει πίσω.

Με επίγνωση ότι ο ρόλος της τοπικής κοινότητας είναι εισηγητικός προς τον κεντρικό Δήμο, δήλωσαν απερίφραστα ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρεθούν στο πλάι οποιουδήποτε δημάρχου εκλεγεί ώστε να τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα τα οποία επικρατούν στη Νέα Πέραμο και να εργαστεί για τη λύση τους.

Από τις τοποθετήσεις σταχυολογούμε:
Θ. Λιώτα: “Πρέπει αυτός ο τόπος να ακμάσει, βρισκόμαστε για πολλά χρόνια σε παρακμή”
Ι. Ψωμιάδης: “Αισθανόμαστε παραμελημένοι. Πρέπει να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας”
Μ. Φραγκούλη: “Να αποκτήσει η Νέα Πέραμος φωνή ώστε να εισακούγεται από τον Δήμο. Υπάρχει κόσμος στη Νέα Πέραμου που πιστεύει σε κάποιον Μεγαρίτη δήμαρχο”
Ι. Ζουμπλιός: “Έχουμε τεράστια προβλήματα. Χρειαζόμαστε αλληλοϋποστήριξη και συμπαγή παρουσία. Όλοι ένα”
Ι. Σεβαστής: “Η Νέα Πέραμος είναι μια οικογένεια. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και πρέπει να εργασθούμε από κοινού για το  μέλλον μας”

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παραδέχθηκαν ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο να υλοποιήσει την αναζητούμενη αναβάθμιση αλλά η προσπάθεια αξίζει κάθε κόπο και προσπάθεια.