Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, του Δημάρχου Μεγαρέων, του Βουλευτή Αττικής Αθανάσιου Μπούρα, πολλών αξιωματούχων του Δήμου και της Περιφέρειας και πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η παιδική χαρά η οποία βρίσκεται στην εισοδο του λιμανιού της Νέας Περάμου.
Ήταν ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 2014, διακόπηκε η πορεία του λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά τελικά ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και επίβλεψη εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων.
Είναι μια μεγάλη σε έκταση παιδική χαρά, από τις μεγαλύτερες στην Αττική, εξοπλισμένη με υποδομή και παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών.
Από τον χλοοτάπητα, της επιφάνειες έδρασης των παιχνιδιών έως και αυτά καθ’ αυτά τα παιχνίδια έχει τηρηθεί κάθε αναγκαία προφύλαξη ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής από ατυχήματα τα οποία μπορεί να συμβούν κατά τη χρήση.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Κωνσταντίνος, του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ χαιρετισμούς έκαναν ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου και ο Βουλευτής Αττικής Θανάσης Μπούρας.
Ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Κοσμόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι ασχολήθηκαν στο παρελθόν με την υλοποίηση του έργου, έκανε έκκληση να βοηθήσει ο κάθε κάτοικος με τον δικό του τρόπο ώστε να μην υπάρξουν φθορές στην παιδική χαρά όπως ήδη έγινε πρόσφατα όπου κάποιοι έσπασαν την περίφραξη.
Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης χαρακτήρισε την παιδική χαρά ως ένα από τα σημαντικότερα έργα στη θητεία του ως εκ του σκοπού τον οποίο επιτελεί και δεν είναι άλλος από την χρήση της από παιδιά.
“Πρέπει να προσφέρουμε διαρκώς σε αυτούς που είναι το μέλλον του τόπου”, είπε.
Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του έργου και ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Δήμος έχει πρόγραμμα να κατασκευάσει ακόμα μια παιδική χαρά στην παραλία.
Ανακοίνωσε επίσης ότι αυτές τις ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει ο πεζόδρομος στην παραλία της Σχολής Πυροβολικού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου χαιρέτισε το πλεονέκτημα των κατοίκων της Νέας Περάμου να έχουν ανοικτό το παραλιακό μέτωπο. Σε συνδυασμό δε με την κατασκευή της παιδικής χαράς δημιουργείται μια ωραία εικόνα του παραλιακού μετώπου η οποία δίνει ευρύτερα το κίνητρο σε κατοίκους της Αττικής, εκτός Νέας Περάμου να επισκέπτονται την όμορφη αυτή παραλία.
Την κατασκευή του όμορφου αυτού έργου χαιρέτισε ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας ο οποίος ανέφερε ότι μπορεί να μην είναι μεγάλο το έργο σε οικονομικό αντικείμενο, είναι σημαντικό επειδή απευθύνεται στη νεολαία.