Διήμερο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ εγκαινιάστηκε στη Νέα Πέραμο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και το οποίο συνδιοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.
Στο φωτισμένο πάρκο του λιμανιού έδωσαν το παρόν ομάδες νέων που συμμετέχουν με πολλους τρόπους στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και της γιορτινής περιόδου.

Το φεστιβάλ εγκαινίασε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ανάβοντας τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε η Κοινοτική Σύμβουλος Έφη Τσεγκέλη.
Η κ. Τσεγκέλη ευχαρίστησε όλους όσοι με κάθε τρόπο συμμετείχαν στη διοργάνωση του διημέρου και ιδιαίτερα στις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιείχε χορευτική παράσταση από αθλήτριες του Νηρέα, χορευτική παράσταση από μαθήτριες του Γενικού Λυκείου, κάλαντα από τη χορωδία του συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, ευχές με πεταλούδες από τους μαθητές των 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων, γελωτοθεραπεία – διαδραστικό παιχνίδι γέλιου από την κ. Άννα Ρακοβίτη.
Ταυτόχρονα με τις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υπήρχαν εκδηλώσεις αναρρίχησης από τους προσκόπους και χαρτοκοπτική υπό την επιμέλεια της κ. Αναστασίας Χρονοπούλου.
Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρες περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα Φίλοι Βιβλίου και τα μέλη της Ελένη Μουλιάνου, Τόνια Κοντοπούλου, Ροδόπη Τσουμπανά και Βιβή Καρά, μουσική παράσταση από την ομάδα των Σοφιάς και Μαίρης Κιοσκέρογλου, θεατρικό από μαθητές δημοτικού, χορευτικό από τη σχολή Μουρτζούκου-Κεφσερίδη.
Ανάμεσα στο πλήθος της εκδήλωσης περπατούσαν ο Άγιος Βασίλης, Θανάσσης Μασσαλής καη η Λευκή Νεράιδα, Γεωργία Αδάμ.

Στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχουν περίπτερα όπου μέλη συλλόγων διαθέτουν γλυκά και χειροτεχνήματα για οικονομική ενίσχυση.
Επίσης το κοινό μπορεί να επισκεφθεί ένα μίνι ψηφιακό πλανητάριο.