Με εκκωφαντικό τρόπο και μεγάλες υλικές ζημιές στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο ομάδα διαρρηκτών παραβίασε με έκρηξη το μηχάνημα διανομής μετρητών (ΑΤΜ) τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2017.
Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο φλόπκρακ με την οποία παροχέτευσαν εύφλεκτο αέριο στο εσωτερικό του μηχανήματος, δημιούργησαν έκρηξη, το διέλυσαν και αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα μετρητά.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Νέας Περάμου ξύπνησαν από μια έκρηξη μικρού μεγέθους η οποία σε λίγα λεπτά ακολουθήθηκε από μια μεγαλύτερη, πολύ ισχυρότερη η οποία συγκλόνισε την περιοχή.

Από την πρώτη έκρηξη βγήκαν έξω από τα σπίτια τους οι γείτονες του σημείου της διάρρηξης και είδαν μια ομάδα ανδρών να ασχολούνται με τη διάρρηξη και οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα μαύρο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο, για τη διαφυγή τους.

Εκτός του χρηματικού ποσού το οποίο αφαίρεσαν, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και μεγαλύτερες ζημιές στο εσωτερικό του.