Στην κορυφή της κατηγορίας του, ηλικία δέκα ετών, βρέθηκε και φέτος ο Μεγαρίτης σκακιστής Σπύρος Χαρτοφύλακας.
Συμμετείχε στο Πανελλήνιο Νεανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων το οποίο διεξήχθη από 3 έως 9 Ιουλίου στο Ρίο του Νομού Αχαΐας και κατέκτησε την δεύτερη θέση ενώ παραμένει πρώτος Έλληνας της κατηγορίας του στη λίστα αξιολόγησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Αν και ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού ορισμένες κινήσεις του στέρησαν την ψηλότερη θέση στο βάθρο πίσω από τον αθλητή του ΣΑ Χανίων Γιώργο Αντωνιουδάκη αλλά η επιτυχία παραμένει εξαιρετική.

Σύμφωνα με ττην προκήρυξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ο πρώτος της κατηγορίας έχει το δικαίωμα επιλογής μεταξύ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί από 19 έως 30 Αυγούστου στην Ρίγα της Λεττονίας και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί από 3 έως 16 Νοεμβρίου στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Μέχρι τις 12 Ιουλίου ο νικητής Αντωνιουδάκης θα πρέπει να επιλέξει την συμμετοχή του οπότε ο Σπύρος θα συμμετάσχει στο άλλο από τα δύο.

Πάντως από τους γονείς του έγινε γνωστό ότι θα τον συνοδέψουν, είναι υποχρεωτικό, σε οποιοδήποτε από τα δύο τουρνουά.

Με την εδραίωσή του στην κορυφή του σκακιστικού στερεώματος της Ελλάδας, ήλθαν και οι προσκλήσεις για μεταγραφή του εν λόγω σε συλλόγους της πρώτης εθνικής κατηγορίας.
Τώρα ο Σπύρος αγωνίζεται με τα χρώματα του Σκακιστικού Ομίλου Ελευσίνας.