Παρουσιάστηκε σήμερα στον Ασπρόπυργο το ετήσιο πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΔΑ, με τον Οργανισμό My Grand Road σχετικό με την οδική ασφάλεια.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δώδεκα εκδηλώσεων οι οποίες απευθύνονται σε όλες της ηλικίες, δηλαδή από την προσχολική έως την τρίτη ηλικία και τονίζει πολλές πτυχές της οδικής ασφάλειας με στόχο τη μείωση των θυμάτων τα οποία χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Το χαρακτηριστικό του προγράμματος και η διαφορά με τα προγράμματα τα οποία εστιάζονται στην πρόληψη των ατυχημάτων, είναι ότι υπενθυμίζουν σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποφέρει από ατυχήματα να μην υποπίπτουν σε παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας όπως η χρήση της ζώνης ασφαλείας, η χρήση κινητού, τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και άλλα παρόμοια.
Η συμμαχία ΚΕΔΑ και My Grand Road συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τροχαίας Αστυνόμευσης (TISPOL) και απευθύνεται από παιδιά παιδικών σταθμών έως μέλη των ΚΑΠΗ όπου για κάθε περίπτωση χρειάζεται η λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν η Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου Σοφία Μαυρίδη και ο εκπρόσωπος της εθελοντικής Οργάνωσης My Grand Road Σωτήρης Γιαννόπουλος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Παντελής Σαββίδης.

Οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει να παραστούν εκπρόσωποι διαφόρων συλλογικών οργανώσεων καθώς και Κρατικών Υπηρεσιών και υπογράμισαν ότι η επιτυχία του εν λόγω προγράμματος συναρτάται και από την συμμετοχή τους.