Με εξωγήινα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο  ο Άρης Νικαίας αντιμετώπισε την καλύτερή του ΝΕΜ και κατόρθωσε να πάρει το ροζ φύλλο επιτυγχάνοντας νίκη με 77-75, ημίχρονο 47-38.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου από τους 22 πόντους που πέτυχαν οι Αρειανοί οι 18 ήταν με τρίποντα. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο από τους εντός πεδιάς πόντους των γηπεδούχων οι 11 ήταν τριών πόντων. Από εκεί και πέρα η ΝΕΜ έτρεξε να καλύψει τη διαφορά και αγχώθηκε.
Η ΝΕΜ, η οποία στερήθηκε τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Θέου και της πλήρους απόδοσης του Μπαλάφα ο οποίος έπαιξε συντηρητικά λόγω τραυματισμού, έκανε την ανατροπή, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν πήρε ποτέ απόσταση ασφαλείας. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με εναλλαγή στην πρωτοπορία και όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στο καλάθι.

Τώρα οι Μεγαρείς πέρασαν στην τρίτη θέση, με τον Ιωνικό Ν.Φ. να προσπερνά αφού νίκησε στην Αχαγιά. Όσο για τον Άρη Νικαίας νομίζουμε ότι αδικείται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αξίζει πολύ καλύτερα.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μάνταλος μετά τη λήξη του αγώνα έδωσε τα εύσημα στον Άρη και απέδωσε την ήττα της ομάδας του στην ευστοχία των αντιπάλων της και αντίστοιχα στην αστοχία των παικτών του.
«Τώρα», είπε, «πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο ώστε να διεκδικήσουμε μια προνομιούχο θέση»

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 22-20, 12-24, 18-13

Διαιτητές: Ραχιώτης, Λαζόγκα
Παρατηρητής: Παπαγιαννόπουλος
Γραμματεία: Κολοφώτη, Λέκου. Λεουτσάκος

Άρης Νικαίας (Π. Ζερβουλάκος): Γαλίτης 1, Αλσαντζής 2, Βασιλακάκης 13(3), Γούνης 2, Πορτελάνος 9 (3), Κρητικός 21(2), Κόλλιας 15, Χατζόγλου 11(3), Σιδερής, Παπουτσής 3(1)

ΝΕΜ (Γ. Μάνταλος, Π. Υφαντής): Πέτρουλας 10, Κοντόπουλος 4 (1), Σπυρόπουλος 19(4), Παλαιοχωρίτης 10(2), Ζακυνθινός 12, Μπαλάφας 5, Αβραμίδης 9, Μαλούκος 3, Σιδέρης 3