Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ζορμπάς» στο πέρασμα του από τα Μέγαρα το Σεπτέμβρη του 2018; Τα βίντεο και οι αναδημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαδέχονταν η μία την άλλη. Μια από τις μεγάλες ζημιές τις οποίες προκάλεσε ήταν η καταστροφή της γέφυρας στο δυτικό άκρο της Βαρέας, πλάι στο κέντρο Μαϊστράλι.

Αυτή τη φορά τα νέα δείχνουν να είναι ευχάριστα και τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά.

Η εν λόγω γέφυρα η οποία ενώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Κορίνθου με τη Βαρέα, έγινε έρμαιο της κακοκαιρίας και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης λόγω των υλικών καταστροφών, των ορμητικών χειμάρρων και των αποβλήτων.

Μετά από 4 χρόνια, ξεκίνησαν τα έργα για την ανακατασκευή της γέφυρας της απόληξης των ρεμάτων Παράπηγα-Μαυρατζά («Μαϊστράλι») Μεγάρων με  την απόφαση να λαμβάνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Σε σχετική του δήλωση ο Λευτέρης Κοσμόπουλος έχει αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρίσκονται σε τροχιά εκτέλεσης πολύ σημαντικά έργα για την ασφάλεια και την εικόνα της περιοχής μας. Το μεγάλο έργο που εκτελούμε λύνει σοβαρά προβλήματα και αντιμετωπίζει χρόνιες επικίνδυνες καταστάσεις.  Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για έργο με ουσία στην Δυτική Αττική».

Ο δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο είναι μεγάλος. Για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Εάν τελειοποιηθεί το έργο της επισκευής, τότε πολλοί πολίτες θα διευκολυνθούν με τις μετακινήσεις τους χωρίς να κάνουν περιττές κυκλικές διαδρομές.