Η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στην Κινέτα, και μάλιστα στο κέντρο του οικισμού, την 20η Μαΐου είναι αφορμή για καταγγελίες εκ μέρους του Γιώργου Μπερδελή, και του συνδυασμού του «Τώρα».
Ο κ. Μπερδελής καταγγέλλει την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ότι όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την καθαριότητα στην Κινέτα αλλά και δεν ακούει την αγωνία των κατοίκων.

Οι καταγγελίες αφορούν σε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στον ανοικτό χώρο πίσω από το ξενοδοχείου Μπούσουλας όπου παρά τις επισημάνσεις εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων.

Ο κ. Μπερδελής υπενθυμίζει ότι είχε επισημάνει το θέμα από το 2016 όταν επισκέφθηκε τον χώρο και διαπίστωσε την τραγική, όπως χαρακτηρίζει, κατάσταση η οποία επικρατούσε εκεί.
Ακολούθως ο συνδυασμός τώρα δημοσιοποιήσε το θέμα υποστηρίζοντας ότι: «η επιλογή της διοίκησης να δημιουργήσει χώρο ογκωδών αλλά και κλαδιών ελάχιστα μέτρα βορείως της τουριστικής μονάδας «Μπούσουλας», φανερώνει την αντίληψη του κ. Σταμούλη και των συνεργατών του για την διαχείριση των απορριμμάτων».
Επί πλέον φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε τον Δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προ των ευθυνών τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα από τον συγκεκριμένο χώρο ογκώδη, κλαδιά αλλά και σκουπίδια και διαμηνύοντας τους πως σε μια πιθανή φωτιά, είναι ορατός ο κίνδυνος όλη η περιοχή – που είναι πυκνοκατοικημένη– να γίνει παρανάλωμα του πυρός».

Οι ανησυχίες του κ. Μπερδελή οι οποίες τότε δεν εισακούστηκαν από την διοίκηση του Δήμου, επαληθεύτηκαν 2 χρόνια μετά.
«Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018 στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Κινέττα (όπου ευτυχώς με την έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων δεν επεκτάθηκε), εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση του κ. Σταμούλη», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ: «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ

Η καταγγελία συνεχίζεται και καταλήγει: «Αποδεικνύεται στο έπακρο πως η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την καθαριότητα στην Κινέττα, αλλά και δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των κατοίκων που δικαίως «φωνάζουν» για την δημιουργία ενός μόνιμου πλέον σταθμού μεταφόρτωσης λίγα μέτρα από την παραλία της Κινέττας και στα «σπλάχνα» μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Κύριε Δήμαρχε, μας μιλάτε συνεχώς για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνετε για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Οι καταστάσεις όμως αλλά και τα συμβάντα όχι μόνο σας διαψεύδουν, αλλά και σας εκθέτουν!
Γιατί πρέπει να γνωρίζετε κ. Σταμούλη ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ούτε με σκουπίδια, ούτε με ογκώδη, ούτε με κλαδιά πεταμένα αλλά ούτε και με… καμένα σε έναν χώρο που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα βορείως της τουριστικής μονάδας «Μπούσουλας».

Φαίνεται όμως ότι η καύση των σκουπιδιών και όχι μόνο (υπάρχουν παραδείγματα από τις ελαιοδεξαμενές, τον Λόφο Στίκα, την Κινέττα κλπ) αποτελούν πάγια αλλά απαράδεκτη τακτική σας».