Τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη ρώτησε ο Γιώργος Μπερδελής, επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/2/2018, για την εξέλιξη του έργου κατασκευής δημοτικού χώρου στάθμευσης στον σταθμό του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπερδελής αναφέρθηκε σε ποσό €56 χιλιάδων το οποίο πληρώθηκε στον εργολάβο στις 18/4/2017 και στη συνέχεια ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Μπερδελής υπέβαλε σειρά άλλων ερωτήσεων ενώ μια από αυτές αφορούσε στα πεζοδρόμια της οδού Γ. Μενιδιάτη.
Ο κ. Σταμούλης έδωσε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις πλην της  σχετικής με το χώρο στάθμευσης.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Σταμούλης δεν αποφεύγει να απαντά στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και γι’ αυτό η μη απάντηση στο θέμα του πάρκινγ δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά.
Ιδιαίτερα για ένα θέμα που ήδη ανακουφίζει το κέντρο της πόλης από κυκλοφοριακής πλευράς και το οποίο θα καλύψει μέρος του ενοικίου το οποίο καταβάλλει ο Δήμος στον ΟΣΕ για τη χρήση του σταθμού.

Ενδέχεται να ξέφυγε της προσοχής του Δημάρχου και να μην έδωσε απάντηση. Ωστόσο οι εξηγήσεις εκ μέρους του αναμένονται.

Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση του δημοτικού χώρου στάθμευσης ξεκίνησε επί δημαρχίας Στρατιώτη με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο των Μεγάρων και ταυτόχρονα να προκύψουν στους δρόμους θέσεις για σύντομες στάσεις. Τότε ο Δήμος είχε επιτύχει τη συναίνεση της ΕΡΓΟΣΕ.

Η υπόθεση συνεχίστηκε από την διοίκηση Μαρινάκη η οποία ενέταξε το χώρο στάθμευσης σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα συμφώνησε με την ΕΡΓΟΣΕ το ποσό του ενοικίου και ο Δήμος έκανε τα πρώτα βήματα προς την υλοποίηση  του έργου.

 

Ακολούθως η παρούσα διοίκηση επαναδιαπραγματεύτηκε το ποσό του ενοικίου και προχώρησε στην πληρωμή του αναδόχου.

Ως τώρα ο εξοπλισμός έχει αποκτηθεί από τον Δήμο αλλά δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.