Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος οργανώθηκε σε υποδειγματική σχολή μπάσκετ και βλέπει το μέλλον από άλλη οπτική γωνία.
Η σχολή η οποία έχει πολύ αυστηρή δομή και διαδικασίες, ήταν ένα όραμα ετών το οποίο είχε ο αρχιπροπονητής Γιώργος Μάνταλος, μια δέσμευση  προς τον Αντιπρόεδρο της ομάδας και «ψυχή» των Ακαδημιών της για τόσα χρόνια Χρήστο Μουστάκα και ένας ανεκπλήρωτος πόθος όλων, όσοι έχουν ασχοληθεί με την Ν.Ε.Μ. στα πλέον των 40 χρόνια της ιστορίας της.
Από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Ζάλη, έως και τους νέους συμβούλους που προστέθηκαν εσχάτως στο Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Έτοιμη είναι πλέον η ΝΕΜ και η «Υποδειγματική Σχολή Καλαθοσφαίρισης» να ανοίξει τις πόρτες της και να υποδεχθεί αγόρια και κορίτσια από 1ης Σεπτεμβρίου 2017.

Όλη η οικογένεια της Ν.Ε.Μ., ενωμένοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι μοναδική μέριμνα και σκοπός τους θα είναι η δημιουργία μιας κοιτίδας αθλητισμού και πολιτισμού, στην οποία θα βρίσκουν καταφύγιο οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας από τα πάμπολλα αρνητικά ερεθίσματα της σημερινής κοινωνίας και τα αμείλικτα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πιστοί επομένως στην δέσμευσή τους, οι άνθρωποι της Ν.Ε.Μ., ανακοινώνουν με χαρά ότι η «Υποδειγματική Σχολή Καλαθοσφαίρισης Ν.Ε.Μ.» σχεδιάσθηκε, εκπονήθηκε, δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται με την επιθυμία να αποτελέσει όαση χαράς, παιχνιδιού, διασκέδασης αλλά πάνω απ’ όλα πρότυπης, υποδειγματικής διδασκαλίας του μαθησιακού αντικειμένου του μπάσκετ, από έμπειρους καθηγητές και προπονητές με μείζονα προσόντα διδασκαλίας. Το απόλυτα ασφαλές κοινωνικά αθλητικό περιβάλλον της Ν.Ε.Μ., για το οποίο επί σειρά ετών έχει μοχθήσει η Διοίκηση της ομάδας, με πρωτεργάτη τον γνωστό για τα κοινωνικά αισθητήριά του Πρόεδρό μας, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την αγωνιστική επιτυχία του εγχειρήματος της Σχολής.

Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο πλαίσιο και με την απαραίτητη εξουσιοδότηση από το νέο, διευρυμένο, πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, ο αρμόδιος για τις προσλήψεις προπονητών αρχιπροπονητής προέβη στην σύναψη συνεργασίας με τον προπονητή Κωνσταντίνο Μπαστούνη, για την θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Σχολής, με αυξημένες αρμοδιότητες και με απόλυτη επίβλεψη του έμψυχου δυναμικού (προπονητών και παιχτών).

Ο coach Μπαστούνης έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και δουλεύει καθημερινά, παρότι η πρόσληψή του ξεκινά τον Σεπτέμβριο και μαζί με τον coach Μάνταλο έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Σχολής, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, την στελέχωση των Τμημάτων με τους ενδεδειγμένους coaches, περίπου 10 στον αριθμό και γενικότερα όλα όσα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Ο Κώστας Μπαστούνης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και κάτοχος διπλώματος aerobic, step και fitness της διεθνούς ακαδημίας IFAA.
Έχει δουλέψει στις ομάδες Μίλων, ΓΣ Χαλανδρίου, Κρόνος, Έσπερος, ΑΟ Δάφνη, Αιξωνή, Αιγάλεω, Ελληνικό ενώ έχει και σημαντική προϋπηρεσία στο scouting.

Το βαρύ βιογραφικό του νέου Τεχνικού Διευθυντή, η μεγάλη εμπειρία του σε παρόμοια αθλητικά προγράμματα και η μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του τόσο από τα μέλη της διοίκησηςόσο και από τον head coach, αποτελούν ασφαλιστικές δικλίδες για την άψογη μεταξύ τους συνεργασία καθώς και για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην εκμάθηση του μπάσκετ από τους νέους και τις νέες που θα φοιτήσουν στην Σχολή.