Αποτελεί μεγάλη διάκριση και τιμή για τα δύο από τα τέσσερα χορωδιακά σύνολα του Δήμου Μεγαρέων η πρόσκληση για στη συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, επίτιμο ιμο Δημότη του Δήμου Μεγαρέων, με τίτλο «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 9 μ.μ, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τα δύο χορωδιακά σύνολα τα οποία διδάσκει και διευθύνει η κ. Μαριλία Ηλία, επελέγησαν και προσκλήθηκαν στη σημαντική αυτή βραδιά για να αποδώσουν χορωδιακά, κομμάτια από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, παρουσία του ιδίου.

Τα σύνολα των Μεγάρων, θα συμπράξουν με μερικές από τις καλύτερες χορωδίες της χώρας μας αλά και με γνωστούς λυρικούς και λαϊκούς καλλιτέχνες και τη συμφωνική ορχήστρα μαντολινάτα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Η Μικτή Χορωδία και το Νεανικό Φωνητικό σύνολο του Δήμου Μεγαρέων (αλλά και η Παιδική Χορωδία και το τμήμα Προσχολικής Χορωδίας), τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., συνεχίζουν την ανοδική καλλιτεχνική τους πορεία και γίνονται πρεσβευτές μουσικού πολιτισμού τόσο εντός όσο και εκτός Μεγάρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η μαέστρος κ. Ηλία ευχαριστεί όλους τους χορωδούς και την πιανίστα κ. Ρένα Χατζοπούλου – Μάνταλου, για την έντονη προσπάθεια που καταβάλλουν με συνεχείς εντατικές πρόβες για την άρτια καλλιτεχνική παρουσία των συνόλων στη εκδήλωση καθώς και τις οικογένειές τους για την υπομονή αλλά και την ηθική τους συμπαράσταση.
Ευχαριστεί επίσης τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. Σπύρο Κορώση καθώς και την Αντιπρόεδρο Κατερίνα Καστάνη για την βοήθεια προς τις χορωδίες.